Nem engedi el Kobe Bryant a Lakers

2003.11.03. 12:34
"Nem akarom eladni a fiamat" - mondta az NBA végső győzelmére legesélyesebbnek tartott Lakers elnöke, Jerry Buss. A Los Angeles-iek egyik legjobbja a múlt héten szólalkozott össze a sajtón keresztül a másik vezéralakkal, O'Neallel, és nem sokkal később már esetleges nyári távozásáról nyilatkozott.
A Lakers tulajdonosa nem tartja valószínűnek, hogy a Los Angeles-iek egyik legjobbja, Kobe Bryant elhagyná a nyáron a nyugati parti klubot. Az Lakersről és az ott dolgozókról, sokszor mint a családjáról beszélő Jerry Buss éves rendes sajtóértekezletén azt mondta, "nem akarom eladni a fiamat", hozzátéve, világos, hogy Bryant olyan szintre érhet el az NBA-ben, amely "csak két-három embernek adatott meg". És ezt a most 70 éves Buss látni akarja, noha szerinte a csúcsra csak évek múlva fog elérni a játékos. A játékos ugyanis nemrégiben azt mondta, elképzelhető, hogy az idény végén hátat fordít a Lakersnek - és O'Nealnek.

A múlt heti, Bryant-O'Neal összezördülésről annyit jegyzett meg a Lakers-tulaj, hogy enyhe volt azokhoz a konfliktusokhoz képest, amelyeket fiai éltek át, amikor azok fiatalok voltak. "Ha valaki gyermekeket nevel, akkor hozzászokik az ilyen helyzetekhez" - maradt a családi hasonlatoknál Buss, és szerinte azért van az ő egyleténél az NBA talán legjobb menedzsere, Mitch Kupchak és az egyik legjobb edzője, Phil Jackson, hogy ők ügyeljenek az ilyen szituációkra. "Nekem az a dolgom, hogy hátradőljek a páholyomban és hagyjam őket nyerni" - jegyezte meg arra vonatkozóan, hogy nem akarja beavatkozni a két sztár verbális kakaskodásába.

"Nagyon fáj, ami vele történik" - mondta a nemi erőszak miatt bíróság előtt álló sztárral kapcsolatban. "Apaként tudom, hogy milyen, amikor borzalmas fájdalmat érzünk a fiunk miatt" - váltott még érzelmesebbre Buss.

Bryant maradása mellett az elnök azt is reméli, hogy mind az edző, Phil Jackson, mind a másik megasztár, Shaquille O'Neal meghosszabbítja lejáró kontraktusát. Buss később továbbment: biztos benne, hogy Jackson továbbra is marad a Lakesrnél. Az elnök szavai szerint ő szerette volna magával az edzővel egyeztetni a szerződés részleteit, de aztán az ügynökeik kezébe került az ügy. "Soha nem tudnám kikosarazni a történelem leggyőzedelmesebb edzőjét" - erősítette meg végül elkötelezettségét Buss.