Steve Juhász Fair Play-díjat kapott

2003.11.08. 16:37
A Baróti Lajos Magyar Fair Play Díjat, a Magyar Fair Play Egyesület elnöksége ebben a hónapban Steve Juhásznak ítélte.
A magyar származású amerikai üzletember évek óta végez különféle karitatív munkát, két éve pedig a Paul Newman által alapított Courage Kemp, regionális Bátor Tábor Alapítványának felügyelő bizottsági elnöke.

150 gyerek táboroztatásáról gondoskodtak

A Bátor Tábor Alapítvány elsődleges célja, hogy olyan súlyos betegségben szenvedő gyerekek számára szervez nyári táborozást, akik hátrányos szociális helyzetükből adódóan nem engedhetik meg maguknak a nyaralást, a Bátor Táborban dolgozó önkéntes pedagógusok, 'cimborák' segítségével azonban ők is mint bármely más egészséges gyerek élvezhetik a nyári szünidő örömeit.

Az alapítvány ebben az évben 150 gyerek táboroztatásáról gondoskodott. Szintén ebben az évben Steve Juhász ötletének és szervezésének köszönhetően a Pannonia Golf Klub jótékonysági golfversenyt rendezett a Bátor Tábor Alapítvány megsegítése céljából. A verseny során az összes nevezési díj, a szponzorok által felajánlott támogatási díjak valamint a tombolajegyekből, illetve árverésre bocsátott tárgyakból befolyt pénz mind közvetlenül az alapítvány bankszámlája került. A golfverseny így közvetlenül közel hat millió forinttal tudott hozzájárulni az alapítvány munkájához.

Európa-bajnok adta át a díjat

A Magyar Fair Play Egyesület elnöksége példaértékűnek tartja Steve Juhász a Bátor Tábor érdekében végzett önzetlen és nagyvonalú munkáját. Úgy érezzük, hogy az amerikai üzletember példája követendő, hiszen Magyarországon is sok olyan sikeres és jómódú ember él aki pénzével és kapcsolataival segíteni tudja olyan civil szervezetek, alapítványok munkáját amelyek fontos feladatokat látnak el, azonban anyagi erőforrásaik sokszor rendkívül korlátozottak.

A Baróti Lajos Magyar Fair Play Díjat, az elismerő oklevelet, valamint a Vodafone és az Adidas által felajánlott ajándékokat Baróti Lajos valamint Szalma László, Európa-bajnok távolugró, a Magyar Golf Szövetség szakmai igazgatója együtt adta át Steve Juhásznak a Hír Tv. stúdiójában.

A Magyar Fair Play Egyesület továbbra is várja a novemberi fair play díjra történő ajánlásokat a magyarfairplay@magyarfairplay.hu e-mail címre.