Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Az NHL-sztár sem érti a magyarok győzelmét

2003.11.10. 11:21
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő szlovák jégkorongozók sem értik, miként győzhetett a magyar válogatott a tavaly világbajnok, idén vb-bronzérmes szlovák csapat ellen.
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik szlovák sztárját, Pavol Demitrát valósággal sokkolta a hír, hogy a magyar válogatott 4-2-re legyőzte honfitársait a budapesti AstraZeneca Kupán. A St. Louis Blues (ennek a klubnak az alkalmazottja Szuper Levente is) csatára nem akart hinni a fülének, amikor meghallotta a végeredményt.

"Micsoda, ez lehetséges? Szégyen! Nagy szégyen!" - mondta Demitra a TA SR szlovák hírügynökségnek. - A szlovák jégkorongozás nagy pofont kapott, ami fájó, és nem lesz könnyű elfelejteni. Aztán viccesen hozzátette: reméli, hogy Amerikába nem jut el a hír, mert akkor legalább három évig mindenki a tavaly világbajnok, idén vb-bronzérmes szlovák hokisokon fog nevetni.

Mint ismert a magyar válogatott imponáló játékkal győzte le csütörtök este a hivatalos mérkőzésen hazánkban először pályára lépő Szlovákiát. Annak ellenére, hogy a tavalyi világbajnok nem a legerősebb keretével érkezett Budapestre, nagy fegyvertény északi szomszédunk legyőzése. A csapat egyik játékosa, Michael Hudec, a találkozó után csak annyit tudott mondani: "állunk, mint szamár a hegyen, a vereségről mi tehetünk.

Szuper Levente mostanában nem találkozott Demitrával, mivel a magyar kapus nem a St. Louisban, hanem annak Peoria Rivermen nevű tartalékcsapatában szerepel.

"Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a fiúk legyőzték félelmetes ellenfelüket. Az is jó érzéssel tölt el, hogy Budai Krisztián remekül védett. A siker bizonyítja, hogy a magyar hoki az utóbbi években rengeteget fejlődött, és egy kis segítséggel még magasabb szintre juthat el" - mondta az MTI-nek Szuper.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!