Az NHL-sztár sem érti a magyarok győzelmét

2003.11.10. 11:21
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő szlovák jégkorongozók sem értik, miként győzhetett a magyar válogatott a tavaly világbajnok, idén vb-bronzérmes szlovák csapat ellen.
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik szlovák sztárját, Pavol Demitrát valósággal sokkolta a hír, hogy a magyar válogatott 4-2-re legyőzte honfitársait a budapesti AstraZeneca Kupán. A St. Louis Blues (ennek a klubnak az alkalmazottja Szuper Levente is) csatára nem akart hinni a fülének, amikor meghallotta a végeredményt.

"Micsoda, ez lehetséges? Szégyen! Nagy szégyen!" - mondta Demitra a TA SR szlovák hírügynökségnek. - A szlovák jégkorongozás nagy pofont kapott, ami fájó, és nem lesz könnyű elfelejteni. Aztán viccesen hozzátette: reméli, hogy Amerikába nem jut el a hír, mert akkor legalább három évig mindenki a tavaly világbajnok, idén vb-bronzérmes szlovák hokisokon fog nevetni.

Mint ismert a magyar válogatott imponáló játékkal győzte le csütörtök este a hivatalos mérkőzésen hazánkban először pályára lépő Szlovákiát. Annak ellenére, hogy a tavalyi világbajnok nem a legerősebb keretével érkezett Budapestre, nagy fegyvertény északi szomszédunk legyőzése. A csapat egyik játékosa, Michael Hudec, a találkozó után csak annyit tudott mondani: "állunk, mint szamár a hegyen, a vereségről mi tehetünk.

Szuper Levente mostanában nem találkozott Demitrával, mivel a magyar kapus nem a St. Louisban, hanem annak Peoria Rivermen nevű tartalékcsapatában szerepel.

"Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a fiúk legyőzték félelmetes ellenfelüket. Az is jó érzéssel tölt el, hogy Budai Krisztián remekül védett. A siker bizonyítja, hogy a magyar hoki az utóbbi években rengeteget fejlődött, és egy kis segítséggel még magasabb szintre juthat el" - mondta az MTI-nek Szuper.