Clijsters nyerte a női vébét

2003.11.11. 15:35
A belga Kim Clijsters sikerével fejeződött be a női teniszezők Los Angelesben zajló, 3 millió dollár összdíjazású női tenisz-világbajnoksága. A jelenlegi világelső játékos könnyedén, egy óra alatt győzött a francia Amélie Mauresmo ellen.
A Staples Centerben lebonyolított finálét Mauresmo kezdte jobban: azonnal elnyerte a jelenlegi világelső Clijsters - hétfőtől már honfitársa, Justine Henin-Hardenne lesz az élen - adogatójátékát. Ám ezután már csak egy teniszező volt a pályán: Clijsters szinte úgy nyerte a pontokat, ahogyan akarta, egyre magabiztosabban szervált, s alapvonalon szinte verhetetlen volt. A hálóhoz mindketten csak nagyon ritkán "merészkedtek".

Tekintse meg képeinket!
Fotó: EPA
A második, s egyben utolsó szett is a belga sztár fölényét hozta: Mauresmo azonnal elvesztette saját adogatását - látszott, hogy "lélekben" már feladta a finálét. Ezután Clijsters sorozatban még további öt játékot nyert, s így megvédte WTA-világbajnoki címét, amelyet tavaly hódított el először, amikor legyőzte az amerikai Serena Williamst.

A belga teniszező sikeréért 1 millió dollárt kapott, míg a vesztes francia 500 ezerrel "vigasztalódott".

Clijsters a mérkőzés után így nyilatkozott: "nagyon elégedett és boldog vagyok, mert, néhány apróbb megingástól eltekintve, az egész torna során jól és pontosan teniszeztem". A belga teniszező örül. hogy ilyen szép sikerrel fejezte be az évet, és így még nagyobb elszántsággal kezdheti meg a következőt.

A döntőben: Kim Clijsters (Belgium, 1.)-Amélie Mauresmo (Franciaország, 4.) 6:2, 6:0