Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Agassi: Még nem járt le az én időm

2003.11.13. 11:12
A Mesterek Kupája első fordulójában az amerikai André Agassi három szettben kapott ki a nálánál tíz évvel fiatalabb svájci Roger Federertől. Az egykori világelső úgy érzi: még képes felvenni a fiatalokkal a versenyt. A tenisszel csak felesége, Steffi Graf kedvéért hagyna fel.
A Houstonban zajló Mesterek Kupája első fordulójában André Agassi a döntő szett rövidítésében meccslabdái ellenére nem tudta legyőzni az idei wimbledoni bajnok, Roger Federert. A német Bild ezek után kért tőle interjút.

Hiányzik a felesége és a gyerekei

André Agassi
Fotó: EPA/David Moris
Ebben Agassi hangsúlyozza: még nem kíván visszavonulni. "Úgy gondolom, még tudom tartani a lépést a fiatalokkal, és ameddig meglesz bennem ez az érzés, addig nem akarok a visszavonulással foglalkozni. Ha viszont már nem leszek partiban a feltörekvő fiatalokkal, akkor le kell vonnom a konzekvenciát, és abba kell hagynom" - magyarázta.

"A versenyekre való utazások közben hiányzik Steffi valamint mindkét gyerekem, de a tenisz még örömet okoz számomra, és késztetés érzek az edzésekre, a versenyzésre" - tette hozzá. Azt azonban nem titkolta, hogy Steffi kedvéért fog megfontolná a visszavonulást. Családjáról elárulta, hogy a hároméves Jade nem féltékenységgel, hanem lelkesen fogadta október elején megszületett húgát, Jazt.

"Nem tartom vissza a gyerekeket a tenisztől"

Agassi megjegyezte, hogy Steffi a gyerekeivel németül beszél, de Jade angolul is tud. Arról nem szívesen beszélt, hogy a gyerekei közül teniszező lesz-e valamelyik. "Ez egy fantasztikus sport, ha kedvük lesz, biztosan nem fogom visszatartani őket. Még az sem lehetetlen, hogy játszani fogok velük, vagy hogy edzem őket."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.