Vilma
-7 °C
4 °C

Négygólos Fotex-vereség Barcelonában

2003.12.14. 01:03
Négygólos vereséget szenvedett A Fotex Veszprém férfi kézilabdacsapata az FC Barcelona otthonában, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így reális esélye maradt továbbjutásra.
A BL-nyolcaddöntőhöz méltó felfokozott hangulatban, 3000 néző előtt a Barcelona szerezte az első gólt, de a 6. percben 3-2-re már a Veszprém vezetett. Ezt követően azonban többnyire a katalánok akarata érvényesült és a 16.perctől (8-6) Masip, Jerome Fernandez és Nagy László vezetésével állandósítani tudták a 2-3 gólos előnyt.

A kapusok közül ezúttal a hazai Ohlander kapta el jobban a ritmust. A veszprémi hálóőr, Sterbik Árpád az első perceket leszámítva adós maradt a védésekkel. A magyarok rosszul védekeztek, így a szünetig valamennyi barcelonai átlövésből gól született.

A második játékrészben feljavult a Veszprém, Sterbik több bravúrt is bemutatott, elöl pedig Pásztor, Perez és Lazarov volt eredményes. A 42. percben 21-20-as hazai vezetésnél egyenlítési lehetőség adódott a Veszprém előtt, de elmaradt a gól, sőt három perc múlva már néggyel, az 51. percben pedig már hat góllal vezetett a Barcelona.

A végén néhányszor hibáztak a katalánok, ezt kihasználva a Veszprém felzárkózott, és a 33-29-es vereség azt jelenti, hogy a jövő szombati visszavágón maradt esélye a továbbjutás kiharcolására.

További eredmények:

Flensburg-Handewitt (német)-IF Kolding (dán) 34-29
Leon (spanyol)-Celje (szlovén) 38-25

BL nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
FC Barcelona (spanyol)-Fotex KC Veszprém 33-29 (18-15) góldobók: J. Fernandez 10, Nagy L., O,Callaghan, Masip, Hernandez 4-4, Hagen 3, Romero 2, Skrbic, Solberg 1-1, illetve Lazarov 7, Pásztor, Perez 6-6, Dzomba 5, Goluza, Nikolic 2-2, Diaz 1
kiállítás: 6, illetve 8 perc
7 m-es: 4/6, illetve 2/2

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!