Újra nehéz sorsolás a férfi kézi BL-ben

2003.12.22. 15:30
A nyolcaddöntőhöz hasonlóan a négy közé jutásért is szinte a legnehezebb ellenfeleket kapták a magyar csapatok a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Veszprém újra spanyol együttes, a Ciudad Real ellen, a Szeged a tavalyi győztes Magdeburggal mérkőzik meg februárban. Az EHF-kupában a Dunaferr az orosz Asztrahánnyal küzd a negyeddöntőben.
A szenzációs hétvégi szereplés után - a Fotex a világ egyik legjobbjának tartott Barcelonát, a Szeged a címvédő Montpelliert búcsúztatta - hétfőn a sorsolásra vártak a magyar férfi kézilabdaklubok a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között. A Bécsben elkészített párosításnak egyik együttesünk sem örülhetett. Zdravko Zovko gárdája újra spanyol ellenfél, a KEK-győztes, Szuperkupa-harmadik Ciudad Real otthonában kezdi a párharcot. A Pick-Szeged az idei BL-győztes kiverése után a 2002-es nyertes, az akkori döntőben éppen a Fotex ellen diadalmaskodó SC Magdeburggal találkozik, és hazai pályán lép először pályára.

A Ciudad a csoportküzdelmek során a német Lemgo mögött a második helyen végzett az A-jelű négyesben, míg a nyolcaddöntőben a francia Chambery-t verte ki kettős győzelemmel. A Magdeburg a Fotex korábbi ellenfeleit intézte el eddig: a B-csoportban a Barcelonát előzte meg, majd a veszprémiekkel egy négyesben szerepelt Skjernt lépett át.

Az EHF-kupában a Dunaferr az orosz Lukoil-Dinamo Asztrahánnal csatázik a négy közé kerülésért, miután a Duna-partiak a hét végén a CB Valenciát búcsúztatta kettős győzelemmel.

Az első mérkőzéseket február 14/15-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.