Döntetlennel kezdett a Dunaferr a női kézilabda BL-ben

2004.01.06. 20:39
Az utolsó pillanatokig izgalmas mérkőzésen 24-24-es döntetlent ért el a Dunaferr a német Trier otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában az A-csoportban.
Kimaradt vendéghelyzetekkel kezdődött a mérkőzés, az első dunaújvárosi gólra, 3-0 után öt és fél percet kellett várni. A hazaiaknál főleg a beálló Althaus sziporkázott, és rendre értékesítette Baumbach bejátszásait. Támadásban szinte tehetetlen volt a Dunaferr, az átlövések gyakran még a kaput sem találták el, és a passzok is pontatlanok voltak.

Pálinger tüdőgyulladása után állt a kapuba

Negyedóra után a magyar bajnok valamelyest rendezte sorait, és megkezdte a felzárkózást az ötgólos hátrányból. Csakhogy 9-6 után két elrontott támadás miatt megtört a lendület. Erre időt kért Kiss Szilárd vezetőedző, és ez hatott: a tüdőgyulladásából felépült Pálinger egyre jobban védett, s csapata sorozatban háromszor volt eredményes (11-9).

Ezután a német tréner próbálta felrázni fokozatosan fáradó együttesét, kevés sikerrel, mert hamarosan, a 24. percben egyenlő lett (11-11). Ráadásul Radulovics a Dunaferrt juttathatta volna előnyhöz, de büntetője a kapufáról kiperdült. A szünetig megint a Trier pillanatai következtek, és minimális különbséggel vezetett.

Radulovics döntő pillanatban hibázott hetest

A folytatásban alig esett gól, mert mindkét együttes védekezése jelentősen feljavult. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a Dunaferr a 41. percben vezetett először (16-17), de a németek a félidő derekán emberelőnyben egyenlítettek, majd visszavették a vezetést, mert több elkapkodott vendéglövés célt tévesztett. Fordulatos volt a csata, hol egyik, hol másik csapat üldözte a másikat.

Izgalmasan alakult a hajrá, de a tét miatt sok volt a kapkodás, idegeskedés, rontás, kivéve a kapusokat, akik több alkalommal remekül védtek. Baumbach távoli lövésével 24-22-re ellépett a német bajnok, majd létszámfölénybe került a Dunaferr, és Bohus csökkentette a hátrányt, míg Lovász egyenlített (24-24), miközben a hazaiak kétszer a kapufát találták el. Radulovics két perccel a lefújás előtt ismét hetest hibázott, és újfent egyenlő állásnál.

Szombaton a Valenciát fogadja a Dunaferr

A hátralévő időben minden támadás kimaradt, így maradt a pontosztozkodás. A közepes színvonalú csatában a Dunaferr messze játszott csúcsformájától, a lelkes németek közelebb álltak a győzelemhez.

A Dunaferr vasárnap 18 órakor a spanyol együttest fogadja. A másik magyar BL-résztvevő, a D-csoportban érdekelt Ferencváros szombaton 30-26-ra legyőzte a spanyol Elda Prestigiót, és vasárnap 16:15-kor a norvég HK Larvik otthonában lép pályára.

Jegyzőkönyv
Női BL, A-csoport, 1. forduló:
Trier (német)-Dunaferr 24-24 (15-14)
gólszerzők: Meier 7, Baumbach 6/1, Althaus 5, Mozgovaja 3, Bohm 2/1, Henker 1, illetve Radulovics 9/3, Ferling, Kindl 3-3, Lovász, Bohus, Bulath, Pigniczki 2-2, Nagy 1
A csoport másik mérkőzésén: L,Eliana Valencia (spanyol)-Lada Toljatti (orosz) 24-33 (12-17)
Az állás: 1. Toljatti 2 pont, 2. Dunaferr és Trier 1-1 (24-24), 4. Valencia 0