Tagad a doppingoláson ért teniszező

2004.01.09. 15:44
Az adogatás gyorsasági világrekordere, Greg Rusedski a harmadik teniszező, akit doppingvétségen értek. Korábbi edzője, Pat Cash is kételkedik ártatlanságában.
Tagadja az ellene csütörtökön felmerült doppingvádakat Greg Rusedski brit teniszező, akinek a szervezetében a tiltott szerek listáján szereplő nandrolon nyomaira bukkantak.

Rusedski indulhat az Austral Openen

"Nem élek, és soha nem is éltem doppingszerrel. Ez egy nagyon bonyolult helyzet, de biztosan tisztázni fogom magam" - mondta az adogatás gyorsasági világcsúcstartója (239,7 km/h), akinek tavaly júliusban Indianapolisban lett pozitív a tesztje.

Az eset miatt a 30 éves, kanadai születésű klasszisnak február 9-én kell megjelennie egy montreali vizsgálaton. Addig részt vehet a tornákon, így a január 19-én kezdődő Australian Openen is.

Edzője szerint törtető típus

Korábbi edzője, a wimbledoni bajnok Pat Cash azonban kételkedik volt tanítványának őszinteségében.

"Greg igazi törtető típus, aki bármire képes karrierjének előmozdítására. Az utóbbi időben sokat volt sérült, így előfordulhat, hogy megkísértették a tiltott készítmények. Persze lehet, hogy véletlenül vett be valamit" - mondta a korábbi ausztrál kitűnőség, aki 2001-ben irányította Rusedski felkészülését.

Eddig két ismert teniszező bukott le nandrolonhasználat miatt: a már visszavonult cseh Petr Korda 1998-ban egyéves eltiltást kapott. Honfitársát, Bohdan Ulihrachot 2002 októberében kétéves eltiltással sújtották, de tavaly júliusban felmentették, miután kitudódott, hogy nem szándékosan vette be a doppingszert.