Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Hewitt védi Rusedskit

2004.01.11. 16:41
Az ausztrál szerint nem biztos, hogy angol játékostársa doppingolt, ezért nem lehet bűnösként kezelni.
Az egykori világelső Lleyton Hewitt védelmébe vette a doppingvétséggel gyanúsított Greg Rusedskit, akinek a szervezetébenszervezetében a tiltott szerek listáján szereplő nandrolon nyomaira bukkantak.

Többen is pozitív eredményt produkáltak

"Amíg cáfolhatatlanul be nem bizonyosodik a bűnössége, addig nem szabad bűnösként kezelni őt. Nem vagyunk igazán barátok, de ha találkozunk, ugyanúgy elbeszélgetek vele, mint máskor" - mondta az ausztrál klasszis.

Az adogatás gyorsasági világcsúcstartója (239,7 km/h) - akinek tavaly júliusban Indianapolisban lett pozitív a tesztje - váltig tagadja az ellene felhozott vádakat, hangoztatva: úgy tudja, a legjobb 120 férfi versenyző közül 47-nek volt a megengedettnél magasabb a nandrolon-szintje, az illetékesek ezt mégsem tették közzé.

Korábban Hewitt is gyanúba került

Az eset miatt a 30 éves, kanadai születésű klasszisnak február 9-én kell megjelennie egy montreali vizsgálaton. Addig részt vehet a tornákon, így a január 19-én kezdődő Australian Openen is.

Korábban Hewittot is sokszor vádolták tiltott szerek használatával, de az ausztrál klasszis egyszer sem bukott meg doppingellenőrzésen.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.