Szerencsés sorsolás az Austral Openen

2004.01.16. 12:48
A legjobban jegyzett magyar teniszező, Mandula Petra a világranglista 93. helyén álló spanyol Leon Garciával játszik az Austral Open első fordulójában. Kapros a tizedik kiemelt Petrovát kapta, Czink Melinda a venezuelai Vento-Kabchi ellen kezd.
Az év első Grand Slam tenisztornáján három magyar lány lesz érdekelt a főtáblán, miután a selejtező második fordulójában Marosi Katalin és Nagy Kyra is kikapott. (Gubacsi és Kuti Kis már korábban búcsúzott.)

Mandulának fontos a győzelem

A legjobban jegyzett, a világranglista 39. helyén álló Mandula Petra a spanyol Leon-Garciával találkozik, aki pillanatnyilag a 93., de korábban sokkal előkelőbb helyen rangsorolták. Melbourne-ben még egyszer sem élte túl az első kört.

Mandulának fontos a győzelem, hiszen tavaly a második fordulóban esett ki - a horvát Talaját verte ki, később a belga Clijsters állította meg -, így ha meg kívánja őrizni pozícióját, nyernie kell. Mandula a második kanyarban a bolgár Maleevával találkozik, ő sem tűnik legyőzhetetlennek. Mandula párosban is rajthoz áll várhatóan a svájci Gagliardi oldalán, akivel tavaly az elődöntőig jutott.

Kaprosnak bravúr kell

A világranglista 78. helyén álló Kapros Anikóhoz nem volt ilyen kegyes a sors, ő a tizedik kiemelt orosz Petrovával mérkőzik. A juniorok között a tornagyőzelemig jutó magyar lánynak bravúrra lesz szüksége a továbbjutáshoz.

A 76. pozíciót elfoglaló Czink Melinda a venezuelai Vento Kabchi ellen kezd, aki a 42. helyen áll. A tavalyi US Open harmadik fordulójáig jutó Czink jól érzi magát ezen a borításon, és ha nyer, akkor a tizenegyedik kiemelt Zvonarjevát kaphatja.