Zalán
6 °C
19 °C

Kapros nyerte a magyar párharcot az AusOpenen

2004.01.23. 11:19
Két és fél órás drámai csatában a világranglistán hátrébb sorolt magyar versenyző, Kapros Anikó nyert az Austral Open harmadik fordulójának magyar rangadóján. A melbourne-i Grand Slam-torna négy évvel ezelőtti juniorversenyének győztese az utolsó 12:10-re végződött játszmában Mandula Petra két mérkőzéslabdáját is hárítani tudta.
Az egyesben még versenyben lévő Kapros Anikó és Mandula Petra két napon belül másodszor csapott össze az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon. A csütörtöki párost az előrébb sorolt Mandula (39. a világranglistán) és párja, az osztrák Patrizia Wartusch nyerte a Kapros (nyolcvanadik a rangsorban), Czink kettőssel szemben, de ez az eredmény nem engedett arra következtetni, hogy a nyertes lenne a pénteki összecsapás toronymagas esélyese is.

A magyar-magyar összecsapás aztán a vártnál is érdekesebbre és hosszabbra sikerült. Az első, harmincegy perces játszmát 6:3-ra hozta Mandula, aki mind első, mind második szerváit jobb arányban váltotta pontra, mint ellenfele. Emellett mindhárom bréklehetőségét kihasználta.

A folytatásban nem csak a melbourne-i juniorverseny négy évvel ezelőtti győztese javult fel, hanem a tavaly párosban elődöntőig jutó ellenfele teljesítménye is sokat romlott. Mandula huszonhárom ki nem kényszerített hibát vétett, második szerváiból pedig csak elenyésző hányadban hozott pontot. Kapros háromszor vette el a nála jóval előrébb rangsorolt honfitársa adogatását.

Az izgalmak a döntő játszmában fokozódtak, Mandula 5:4-nél két meccslabdát hibázott, majd 10:10-nél elveszítette szerváját, s 11:10 után hiába hárította Kapros két meccslabdáját, már nem tudott fordítani. A mérkőzés végül százhatvanegy perc után fejeződött be. A később lejátszott vegyes páros után kiderült, Mandula már csak a női párosok versenyében folytatja melbourne-i szereplését, mivel az izraeli Andy Ram oldalán két sima szettben kikapott az Ullyett, Raymond kettőstől.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!