Kurnyikova: tenisz helyett bob

2004.01.27. 14:43
A vasárnapi St. Moritz-i bob Világkupa-futamon a német négyes sikere elhalványult, hiszen a versenyre látogató teniszező, Anna Kurnyikova sokkal népszerűbb volt a győztesnél. Az orosz szépség egy "taxibobbal" végig is száguldott a pályán, és nagyon élvezte a siklást.
Miközben zajlik az első idei Grand Slam tenisztorna, és a versenyzők küszködnek az olykor negyven fokos hőséggel, Anna Kurnyikova az Alpok csúcsait választotta. Jelesül, a St. Moritz-i bob Vilákupa-versenyre látogatott el. (A svájci egyébként a világ egyetlen olyan pályája, amelyiket minden évben átépítenek a helyiek.)

Schumachert váltotta Kurnyikova

A legutóbb a tavaly májusi floridai tornán versenyző Kurnyikova - két sima szettben ki is kapott Szafinától - az egyik híres svájci óragyár meghívásának tett eleget, megjelent a divatbemutatón is - aligha véletlenül a bobosok dresszére kísértetiesen hasonlító ruhában.

A verseny szervezői az utóbbi időben rendre gondoskodnak róla, hogy hírességek látogassanak el a pályára, hiszen tavaly a hatszoros Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher volt a vendég, Albert monacói herceg pedig rendszerint ellátogat az eseményre.

Riporterként is unta magát

Kurnyikova a német sztárhoz hasonlóan egy "taxibobban" végigszáguldhatott a pályán is, olykor százharminc kilométeres sebességgel haladt. Elmondása szerint nagyon élvezte a siklást. (Az autogramkérők sorában osztatlan népszerűséget aratott.)

Az orosz szépség visszatéréséről egyelőre semmi hír, pedig novemberben még azt nyilatkozta, hogy esze ágában sincs visszavonulni, és komolyan reménykedett benne, hogy javul korábban súlyosnak tartott hátsérülése. Az US Openen ugyan részt vett, de csak riporterként, és egy hét után meg is unta a riporterszoba légkörét.

Pedig Bolettieri megígérte

Jelenleg a 311. a világranglistán, bár tavaly korábbi edzője megígérte, hogy hamarosan ott lesz az első tízben. Hogy olyan magasságokba kerüljön, mint korábban, igen kevés az esély. Ellenben sokkal valószínűbb, hogy divatbemutatókon a jövőben is sűrűn feltűnik majd.