Elemér
5 °C
16 °C

Kulcsárnak elege lett Fehérvárból

2004.02.06. 16:58
Egyoldalú szerződésbontással elhagyja csapatát Kulcsár Anita, a székesfehérvári Cornexi-Alcoa és a válogatott világklasszis kézilabdázója. A világbajnokságon a magyar csapat egyik legjobbjának bizonyult beállós fizetése csúszása miatt távozik az egyesületből, és egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását.
Csütörtök este edzett utoljára a Cornexi-Alcoa kézilabdacsapatával Kulcsár Anita. A világklasszis beállós a tréning után jelentette be, hogy elhagyja csapatát, mert egyoldalúan szerződést bont az egyesülettel, adta hírül a FehérvárSport.hu.

Fehérváron nem értik

Kulcsár Anita
Forrás: extra.hu/kulcsaranita
Fotó: Pálfai Károly
"Megdöbbenten állunk a történtek előtt" - erősítette meg a hírt az Indexnek Balássi Imre, a Cornexi szakosztály-igazgatója. Kiderült, Kulcsár lépése nem előzmény nélküli, a játékos ugyanis már a hét elején, írásban közölte, el kívánja hagyni az egyesületet, de a klub úgy ítéli meg, érvei nem állják meg a helyüket. Balássi elmondta, hogy a világklasszis fizetésének csúszása miatt nem kíván többé a fehérváriaknál szerepelni. "Nem szegtük meg szerződésbeli kötelezettségeinket, mert a kifizetés, ha csúszik is, még nem lépte át a kiszabott határidőt" - mondta, Balássi, aki értetlenül fogadta a bejelentést.

A klubvezető péntek délelőtt beszélt Kulcsárral, aki neki is elmondta döntését. "Nem tudom, mi történt. Az egyik legjobb játékosunkat veszítenénk el, aki megbecsülésnek örvendett nem csak az egyesületben, hanem a szurkolók körében és városban is" - mondta Balássi.

Kulcsár határozott

"Ez most már az ügyvédek dolga" - mondta az Indexnek a hír kapcsán a főszereplő, Kulcsár Anita. A klub megkapta a levelét, tette hozzá, és már ismerheti indokait. A válogatott egyik alapembere leszögezte, még nem tárgyalt egyetlen klubbal sem, noha dán és francia klubokkal is hírbe hozták már. "Remélem minél hamarabb kiderül, hol folytatom" - zárta a beállós.

Nyíregyháza, Győr, Fehérvár, Zágráb

Egyelőre tehát annyi biztos, hogy Kulcsár nem lép pályára szombaton a Vác-Cornexi bajnokin. A huszonhét éves játékos Nyíregyházán lett kézilabdázó, innen került be a korosztályos válogatottakba. 1995-ben, tizennyolc évesen került Győrbe és az ETO-val bajnoki ezüstöt és bronzot nyert. A Duna-partiak 1999-ben EHF-kupa döntőt játszott, Kulcsár pedig tagja volt a sydneyi olimpián szintén ezüstérmet szerzett női válogatottal.

A beállós hat év után, 2001-ben hagyta el a győrieket, és Székesfehérvárra igazolt, ahol ütőképes csapatot akartak kialakítani a Cornexinél. A fehérváriaknál azonban nem jöttek az eredmények, és nem tudtak betörni a hazai női kézilabda utóbbi években legerősebb három csapata - Dunaferr, FTC, Győr - közé; a klub eddigi legnagyobb eredménye a tavalyi EHF-kupa elődöntő volt, amelyet az újvárosaik ellen bukott el az együttes.

Kulcsár díszelőadása azonban a tavaly decemberi, horvátországi világbajnokság volt, ahol klasszisteljesítményt nyújtott és posztján az egyik legjobbnak bizonyult, lövéseinek nyolcvan százalék feletti értékesítésével.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.