Szabadon igazolható a világklasszis kézilabdázónő

2004.02.06. 19:13
Elváltak a székesfehérvári kézilabdaklub és Kulcsár Anita útjai: pénteken közös megegyezéssel szerződést bontott a Cornexi-Alcoa és a világklasszis beállós. A részletektől nem beszél egyik fél sem. A játékos annyit árult el, külföldi és hazai ajánlatai is vannak, sorsa még a hétvégén eldőlhet.
Két hét után pont került a Kulcsár-ügy végére. A kézilabdára lefordítva ez nem a brókerbotrány megoldását jelenti, hanem azt, rendeződni látszik Kulcsár Anita, a válogatott és a Cornexi-Alcoa világklasszis beállósának a sorsa. Pénteken a székesfehérvári klub és a játékos a Magyar Kézilabda-szövetségben (MKSZ) tartott egyeztetésen megállapodott abban, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak.

Nagy a titkolózás

A játékos szerződése 2005-ben járt volna le, de Kulcsár a mai nappal szabadon igazolhatóvá vált, játékjogával ő maga rendelkezik. Ezt szűkszavú közleményben közölte a szövetség, az érintettek pedig, közös döntésükre hivatkozva nem kívántak többet mondani az ügyről.

"Az olimpia előtt álló válogatott érdekét is szem előtt tartottuk", mondta az Indexnek Balássi Imre szakosztály-igazgató. Kulcsár Anita is csak a megegyezés tényét kívánta megerősíteni kérdésünkre.

Pénzről volt szó

A decemberi női világbajnokságon a válogatott egyik legjobbjának bizonyult beállós január végén jelentette be, hogy szerződésszegés miatt egyoldalúan felbontja 2005-ig érvényes kontraktusát. Kulcsár két és fél éve érkezett hatévi győri állomásozás után a nagy célokat kitűző Cornexihez, és tavaly nyáron írt alá újabb kétéves megállapodást a fehérváriakkal.

Két hete előbb írásban jelezte a klub vezetőinek, hogy a felé fennálló tartozás miatt szerződésszegést követtek el vele szemben, majd egy csütörtöki napon játékostársainak jelentette be, hogy utoljára edzett velük. "Ez most már az ügyvédek dolga" - mondta akkor határozottan az Indexnek a huszonnyolcadik évében járó Kulcsár, a klub azonban tagadta a tartozás tényét.

Dánia vagy Dunaferr

A beállós nem látogatta többé a csapat edzéseit, és úgy tűnt, megreked az ügy. Kulcsár beadványt nyújtott be kézilabda-szövetséghez, és ezután Sinka László MKSZ-főtitkár megbeszélésre hívta az érdekelteket. Ennek eredménye lett a titokban tartott pénteki megállapodás és a válás.

A folytatásról Kulcsár Anita csak annyit árult el, vannak külföldi (elsősorban Dániával hozták szóba az elmúlt hetekben) és hazai ajánlatai is. Nem reagált arra a felvetésre, hogy az egyik legesélyesebbnek tartott Dunaferrhez tartana, Kulcsár csak annyit mondott, napokon belül eldől a sorsa.

A dunaújvárosiak korábban sem tagadták, hogy szívesen látnának olyan játékost a csapatukban, mint Kulcsár, de azt cáfolták, hogy ők lennének a klasszis "csábítói". A Dunaferrnél megsérült a válogatott másik beállósa, Bohus Bea, így valóban nagy szükség lenne a szabaddá vált kézilabdázóra a bajnoki, kupa- és Bajnokok Ligája-győzelemre törő csapatnak.