Magyarországon folytatja Benedek Tibor

2004.02.09. 16:03
Olimpiai bajnok pólóválogatottunk csapatkapitánya, a harminckét éves Benedek Tibor a szezon végén elhagyja a tavalyi BL-győztes olasz Pro Reccót, és a bajnoki címet védő Honvéd-Dominóban folytatja pályafutását.
A Domino-BHSE vízilabda együttese eddig sem szűkölködött klasszis játékosokban. Hétfőn délután viszont kiderült: az olimpiai keret tagjai közül egyedül külföldön játszó Benedek Tibor is a Honvédban folytatja a következő szezontól. Benedek nyolc éve játszik külföldön, először a Romát, később a Pro Reccót erősítette.

Utóbbi együttesnek vezéregyénisége volt a tavalyi BL-döntőben, és három góljával döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Honvéd ismét a második hellyel érje be a legrangosabb kupasorozatban.

Benedek Tibor

Tavalyi válása után már hírbe hozták magyar csapatokkal az Európa-, világ- és olimpiai bajnok vízilabdázót. Az egykori újpesti játékos azonban akkor nem jutott egyezségre sem korábbi csapatával, sem a Ferencvárossal. (Rajtuk kívül a két "nagy" és tehetősebb klub, a Vasas és a Honvéd is próbálkozott.)

Benedek az Index kérdésére válaszolva elmondta:"Amíg tavaly több magyar és külföldi együttes is megkeresett, idén csak a Honvéd érdeklődött". A válogatott balkezes klasszisának olaszországi szerződése még két évig tartott volna, de volt benne egy olyan kitétel, amely szerint az első év letelte után Magyarországra igazolhat.

Ebben az esetben azonban idén március 1-ig kellett bejelentenie távozási szándékát. Ez meg is történt, így semmi akadálya hazajövetelének. "Hazahúz a szívem, hazahoz a Westel" - mondta a balkezes klasszis a hétfői a sajtótájékoztatón, ahol azt is közölték, hogy a mobilcég 2007-ig támogatja a csapatot. Az UTE egykori BEK-győztese egyébként nem levezetni jött haza, hiszen pályafutását a 2008-as pekingi olimpáig tervezi.

A Domino csapatában ezzel hatra nő a sydneyi bajnokok száma: Benedek a Kiss Gergő, Molnár Tamás, Vári Attila, Fodor Rajmund és Biros Péter alkotta ötöshöz csatlakozik. Benedek a válogatotthoz hasonlóan a nyolcas sapkát kapja meg új csapatában.