Kelet nyerte az NHL All-Star gáláját

2004.02.09. 10:16
Kelet csapata legyőzte Nyugatot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) All-Star gáláján a Minnesota állambeli St. Paulban. A mérkőzés legjobbjának a vesztes együttesben szereplő, mesterhármast ütő Joe Sakicot választották a szakemberek.
A gála a hagyományoknak megfelelően sok gólt, támadást, kapusbravúrokat, valamint kevés ütközést hozott. Az első játékrészben két kapu előtti kavarodásból esett egy-egy találat. A keleti gárdában Mark Messier megszerezte pályafutása 14. All-Star gólpasszát, s ezzel immár egyedüli csúcstartó lett.

Tekintse meg képeinket!
A második harmad elején a svéd Daniel Alfredsson megint a keletet jutatta előnyhöz (a hazai közönség előtt szereplő Minnesota Wild-hátvédről, a cseh Filip Kubáról pattant a korong a hálóba), azonban Joe Sakic ismét egyenlített, majd Shane Doan találatával már nyugat vezetett. Ettől kezdve azonban a rivális akarata érvényesült, s 53 másodperc alatt fordult a kocka. Messier sakk-matt helyzetet követően volt eredményes, a New York Rangers hatszoros Stanley Kupa-győztes csatára 20. All-Star pontját gyűjtötte be, ezzel megelőzte a legendás Gordie Howe-t, s feljött Wayne Gretzky és Mario Lemieux mögé a harmadik helyre az örökranglistán. A szünet előtt Alfredsson megint betalált, így először lett kétgólos a különbség.

A záró felvonás elején eldőlt a csata. A szélvészgyors orosz Ilja Kovalcsuk kiugrás után járt túl a közönség kedvenc Dwayne Roloson eszén. A hajrában hiába szorongatott erősen nyugat, de Sakic mesterhármasa csak szépségtapasz volt. A csatár, mivel a mérkőzés legjobbjának választották, egy méregdrága terepjáróval vigasztalódott.

54. NHL All-Star gála:
Kelet-Nyugat 6-4 (1-1, 4-2, 1-1)
St. Paul, 18 064 néző, V: Angus, Walkom, Driscoll, Nelson
Gólszerzők: Aucoin (6.), Alfredsson (21., 39.), Messier (34.), Roberts (35.), Kovalcsuk (44.), illetve Sakic (14., 26., 48.), Doan (34.)