Szalay már az olasz Vk-futamra készül

2004.02.09. 16:10
h i r d e t é s
Az idei Dakart egyedüli magyarként befejező pilóta, Szalay Balázs autója még romokban hever, de már az foglalkoztatja, miként tud részt venni a márciusi észak-olaszországi Vk-futamon.
Szalay Balázs egy jelentős, nyolcórás büntetést megkockáztatva egyedüli magyarként teljesítette az idei Párizs-Dakar távot. A rali történetében másodszor ment végig, de először ért a dakari célba, 2000-ben ugyanis Egyiptomban volt a befutó. Mint az Indexnek közvetlenül a célba érkezése után elmondta: abszolút elégedett, mert az utóbbi évek legkeményebb versenyén van túl.

Szalay Balázs
Szalay autóját, az Opel Fronterát - jelenleg az egyik budai bevásárlóközpontban tekinthető meg - igen megviselte a tízezer kilométeres táv, az indulástól a szenegáli célig 36 kilóval lett könnyebb. Hiányoznak a lámpák és a lökhárítók, valamint a tengelyek sem épek.

"Nem lesz olcsó mulatság a megjavítása, de nagyon bízom benne, hogy a szerelői gárda a márciusi észak-olaszországi Vk-futamig képes versenyzésre fogható állapotba hozni" - magyarázta. Hozzátette: reményei szerint Tunéziában is rajthoz szeretnének állni, és más viadalokon is.

A 38 éves Szalay egyébként kiváló edzettségi állapotban van, és már alig várja a következő versenyt. Kondíciójáról a Gatorade-tesztjén tett tanúbizonyságot, amikor félórát kerékpározott, és orvosi ellenőrzés mellett igazolta: az ásványi anyagokat tartalmazó ital hatékonyan pótolja az elveszített energiát. Navigátora, Bunkoczi László ugyanis nem ihatott, így neki rosszabbak lettek a mutatói.