Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

'Kitöröm a nyakad, ha még egyszer ilyen passzt adsz'

2004.02.23. 10:44
Példátlan esett történt a BVSC-Szolnok magyar bajnoki vízilabda-mérkőzés után: a vendégcsapat edzője, Hasznos István nekiesett saját játékosának, Varga Zoltánnak. Innen kezdve a két fél máshogyan emlékszik vissza a történtekre. Sorsuk azonban közös lesz, valószínűleg mindkettejüknek távozniuk kell Szolnokról.
"Már a meccs előtt is feszült volt a hangulat közöttünk, mert hiába jártam szorgalmasan az edzésekre, érezhetően nem kedvelt Hasznos Pista, de arra álmomban sem mertem volna gondolni, hogy így elragadtatja magát" - kezdte a sértett játékos, Varga Zoltán.

Varga: "Kétszer lefejelt"

A szolnoki játékos és trénere között példátlan konfliktus tört ki szombaton: a csapat BVSC elleni, idegenbeli mérkőzésének (a vasutascsapat 11-4-re nyert a Szőnyi úton) végén Varga és Hasznos István összeszólalkozott, majd egymásnak esett.

Az esetre Varga így emlékszik vissza: "két és fél perccel a vége előtt, 10-4-es állásnál lecserélt az edzőm, dúltam-fúltam magamban, majd az egyik társamat vontam kérdőre, a hozzáállása miatt. Hasznos feltehetően ezt akarta megtorolni, a védelmére kelni, és önmagáról megfeledkezve elindult felém - pedig neki semmit sem mondtam -, majd kétszer lefejelt, és fojtogatni kezdett. Ütött is felém, de nem talált el, védekezni sem tudtam."

Ezek után dulakodás támadt, mert a csapat tagjai közül többen szét akarták választani őket. "Mindenképpen ki fogok állni az igazamért, mert példátlannak és elképesztőnek tartom az esetet" - összegzett. Kérdésünkre a huszonnégy éves játékos elmondta, azóta nem beszélt az edzőjével, a szakvezető nem kért tőle bocsánatot.

Autót tört, fenyegetőzött

Egészen másképp emlékszik az ominózus esetre Hasznos István, akinek édesapja tagja volt a helsinki olimpiai bajnok pólóválogatottnak. Abban azonban ő is egyetért, hogy a kettejük közötti gondok nem új eredetűek. Vargával az egész szezonban problémák voltak. Decemberig nem is akart edzeni, egyáltalán nem hajtott, mondja Hasznos.

"Tavaly augusztusban például a csapat szeme láttára törte össze az autóját tök részegen, holott többször is kértem, ne üljön autóba. Később egy játékostársát fenyegette meg edzésen, aki rá mert szólni, hogy a kétkapus játék során ússzon vissza" - eleveníti fel a közös múltat a bajnokság utolsó helyén álló gárda mestere.

Az ominózus esetre így emlékszik: "Vargát azért cseréltem le, mert egy visszaúszásnál csinált egy felesleges szabálytalanságot. Amikor ezt el akartam neki magyarázni, csak annyit mondott: ki a faszomat érdekli. Később, amikor Babayt is lecseréltem, elkezdte őt fenyegetni, mert véleménye szerint az ő rossz passza miatt kellett lejönnie."

Hasznos: "Átestünk a padon"

"Konkrétan annyit mondott neki, kitöröm a nyakad, ha még egyszer ilyen passzt adsz. Ezután se nyugodott meg, folyamatosan szapult mindenkit. Negyvenöt éves vagyok, eddig soha nem ment ennyire fel a pumpa bennem, de most odamentem hozzá, megragadtam és azt mondtam neki, hagyja abba. Erre ő is megfogta a ruhámat és a lendülettől átestünk a padon. Fogtuk egymás ruháját és a nyakát, de ennél több nem történt".

Hasznos nem tudja mi lesz az ügynek a folytatása, de úgy gondolja, eddig sem érezte a szakosztály vezetés bizalmát és ez most egy jó ok lehet, hogy eltávolítsák.

Hollóy Tamás, a klub elnöke az Index érdeklődésére csak annyit közölt, hogy Vargával még beszélnie kell, de minden bizonnyal mindkét sportembertől elválnak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!