Szóba állt egymással a dulakodó pólóedző és játékosa

2004.02.28. 12:18
Újra beszélt egymással a múlt hétvégén bajnoki mérkőzés alatt dulakodásba keveredett szolnoki vízilabdaedző, Hasznos István és a konfliktus másik szereplője, a játékos Varga Zoltán. A tréner ismét elmondta, nem fejelte le a trágárságot kiabáló pólós, aki labilis idegállapotával magyarázta viselkedését, de állítja: bizonyítékai vannak a tettlegességre. A két felet a Klubrádió műsora hozta össze.
A múlt szombati BVSC-Szolnok bajnoki vízilabda-mérkőzés utolsó negyedében történt dulakodás óta először állt szóba egymással a két érintett, Hasznos István, az azóta elbocsátott szolnoki edző és játékosa, a klubtól szintén elküldött Varga Zoltán. A szokatlan esetről az Index is beszámolt.

A Klub Rádió Rivális című műsorában Hasznos elismerte, hogy hibázott, és rosszul reagált Varga nyomdafestéket nem tűrő megnyilatkozásaira, ugyanakkor jelezte: a konfliktus már régóta fennáll közöttük.

"Az első negyedben lecseréltem, s ezután trágárságokat vágott a fejemhez. Ezt követően a kispadról folyamatosan szidta társait, majd a befejező játékrészben szóváltásba keveredett egyikükkel, akit meg is fenyegetett. Ekkor odaléptem hozzá, megragadtam köntösének a nyakát, s legnagyobb sajnálatomra dulakodássá fajult a dolog. Végül a játékosok választottak szét minket - mondta még szombaton az MTI-nek a tréner.

Varga a rádióműsorban többször is labilis idegállapotával magyarázta viselkedését, s úgy fogalmazott: nem számított arra, hogy Hasznos rátámad. Állítása szerint többször lefejelte és fojtogatta őt a vezetőedző, amit azonban a tréner az adásban (is) tagadott. A világbajnok Varga-testvérpár unokatestvére ugyanakkor jelezte, orvosi látlelettel tudja igazolni állításait. Ezek hitelességét Hasznos kétségbe vonta.

A műsorban az is kiderült, hogy Varga feljelentést tett a tréner ellen a vízilabda-szövetségnél, s az eljárás heteken belül megkezdődik. A játékos bízik abban, hogy felmentik, és ez esetben visszakerül a szolnoki csapathoz. Állítása szerint a klubelnök Hollói Tamás erre ígéretet tett.