Ambrus
-7 °C
3 °C

Nem foglalkoztak Noszály kapitányi pályázatával

2004.03.02. 20:29
Kuti Kis Rita egykori edzőjét, Kiss Sándort, a választotta a Davis Kupa-csapat kapitányának és szövetségi edzőnek a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöksége a szakmai bizottság előterjesztése alapján.
Kiss Sándor megbízatása október 31-ig szól, de azt meghosszabbítják 2005. március 31-ig, ha a közgyűlés további bizalmat szavaz az elnökségnek. A tréner a DK-együttes mellett a tizenhat éven felüliek szövetségi edzéseinek megtervezéséért és megtartásáért felel majd MTSZ-trénerként.

A szövetség elvárása, hogy a Davis Kupában a magyar csapatnak meg kell őriznie tagságát az Euro-afrikai zóna II. csoportjában. Az első ellenfél április 9-11-én idegenben Írország lesz.

Taróczy februárban köszönt le a belviszályok miatt

Kiss Sándor néhány éve Kuti Kis Rita edzéseit irányította, és a magyar versenyző akkor érte el legnagyobb sikereit, és jutott el például a Roland Garroson a harmadik fordulóba, a világranglistán pedig beverekedte magát a legjobb ötven közé.

Az MTSZ Taróczy Balázs februárlemondása után - indoklásként azt hozta fel, hogy nem értett egyet az elnökség több határozatával - írt ki pályázatot a szövetségi edzői feladatra.

Noszálynak is van neves tanítványa

A hat jelentkező között volt Noszály Sándor is, de kandidálásával nem foglalkozott a szakmai bizottság, mert nem rendelkezik szakedzői képesítéssel. A pár hónapja a Nagy Ő szerepét eljátszó Noszály ennek ellenére foglalkozik edzősködéssel, a juniorok között párosban Grand Slam-győztes Balázs György tréningjeit ő irányította tavaly. Balázs izraeli párjával három szettben nyert Párizsban.

Berényi János, a szövetség elnöke szerette volna, ha a korábbi éljátékos a DK-együttest irányítva tér vissza, de elfogadta az illetékes testület érvelését. "Úgy érzem, hogy ismét egységes az elnökség, remélem, hogy ezt az április 2-án sorra kerülő közgyűlés is megerősíti" - mondta a keddi ülés, és Kiss Sándor megválasztása után Berényi János.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.