Május elején vált nevet az Aréna

2004.03.03. 09:09
Az EU-csatlakozással kapcsolatos ünnepségsorozat keretén belül veszi fel a tavaly elhunyt Papp László nevét az ország legnagyobb fedett sportcsarnoka.
A legendás ökölvívó Papp László tavaly október 16-ai halála után szinte azonnal felmerült - először az Index fórumozóinak ötleteként -, hogy a tavaly márciusban átadott Budapest Sportarénát, az egykori háromszoros olimpiai bajnokról nevezzék el. Akkor Gyurcsány Ferenc sportminiszter azonnal csatlakozott az ötlethez és Mádl Ferenc köztársasági elnök is támogatásáról biztosította a kezdeményezést.

#alt# Az ötlet politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek tetszett, azóta azonban nem történt semmi. Mint azt Szigetvári Viktor, a minisztérium sajtófőnöke érdeklődésünkre elmondta: az ügy nincs elfelejtve. A családdal megegyeztek, és miután a létesítmény a magyar állam tulajdona - a francia Bouygues cég csak az üzemeltető - így semmi akadálya nem lehet a névváltozásnak.

Azonban az időpont úgy tűnik a tervezett márciusról, májusra csúszik át. Eredetileg az Aréna átadásának egy éves évfordulóján lett volna (március 13.), azonban ezt a minisztérium áttette május elejére, amikor az EU-csatlakozás ünnepségsorozatának keretein belül kerül sor a névadóra.

Az Aréna sajtófőnöke Csillik Zita elmondta, a háromszoros olimpiai bajnok nevét a mostani elnevezés elé illesztik, így májustól a hivatalos megnevezés: Papp László Budapest Sportaréna.