Orsolya
7 °C
10 °C

Vezetői hiba okozta a bobversenyző halálát

2004.03.15. 17:31
A párosban világbajnoki negyedik helyezett Yvonne Cernota először vezetett bobot - eddig fékezőként szerepelt -, és egy kanyarban nagyot hibázott. A bob és a pálya hibája kizárható.
Vezetői hibát állapított meg a rendőrségi vizsgálat Yvonne Cernota pénteki tragédiája kapcsán. A német bobversenyző edzés közben szenvedett halálos balesetet Königsseeben.

A mintegy 80 km/órás sebességgel száguldó jármű egy kanyarban felborult, és kirepült a jégalagútból, a 24 éves sportoló pedig a helyszínen belehalt sérüléseibe. Edzőtársát, Stefan Grandit karsérülésekkel szállították a berchtesgadeni kórházba.

"A bob vagy a pálya műszaki hibája kizárható, egyértelműen a rossz manőverezés miatt következett be ez a sajnálatos eset" - jelentette be Stefan Krauss, a német szövetség főtitkára.

Cernota a februári világbajnokságon - éppen Königsseeben - a negyedik helyen végzett a kormányos, Cathleen Martini fékezőjeként.

"Még mindig nem tudom felfogni a történteket. Yvonne csak ki akarta próbálni, hogy milyen érzés irányítani a bobot. Egy ilyen baleset gyakorlatilag lehetetlen, rengeteg negatív tényezőnek kell összejátszania" - mondta szombaton Martini.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.