Vezetői hiba okozta a bobversenyző halálát

2004.03.15. 17:31
A párosban világbajnoki negyedik helyezett Yvonne Cernota először vezetett bobot - eddig fékezőként szerepelt -, és egy kanyarban nagyot hibázott. A bob és a pálya hibája kizárható.
Vezetői hibát állapított meg a rendőrségi vizsgálat Yvonne Cernota pénteki tragédiája kapcsán. A német bobversenyző edzés közben szenvedett halálos balesetet Königsseeben.

A mintegy 80 km/órás sebességgel száguldó jármű egy kanyarban felborult, és kirepült a jégalagútból, a 24 éves sportoló pedig a helyszínen belehalt sérüléseibe. Edzőtársát, Stefan Grandit karsérülésekkel szállították a berchtesgadeni kórházba.

"A bob vagy a pálya műszaki hibája kizárható, egyértelműen a rossz manőverezés miatt következett be ez a sajnálatos eset" - jelentette be Stefan Krauss, a német szövetség főtitkára.

Cernota a februári világbajnokságon - éppen Königsseeben - a negyedik helyen végzett a kormányos, Cathleen Martini fékezőjeként.

"Még mindig nem tudom felfogni a történteket. Yvonne csak ki akarta próbálni, hogy milyen érzés irányítani a bobot. Egy ilyen baleset gyakorlatilag lehetetlen, rengeteg negatív tényezőnek kell összejátszania" - mondta szombaton Martini.