Pécsett lesz a női kosárlabda Final Four

2004.03.19. 17:28
Hosszas tárgyalássorozat végén eldőlt, hogy Pécsett lesz a női kosárlabda EuroLiga Final Fourja!
Pécs lesz a női klubkosárlabda európai fővárosa 2004 április 16-18. közötti időszakban, hiszen a MiZo-Pécsi VSK pályázata mellett tette le voksát a FIBA, a nemzetközi kosárlabda szövetség - adta hírül a csapat hivatalos honlapja.

Rózsa Gábor a PVSK Basketball Kft. ügyvezetője elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés érte a MiZo-Pécsi VSK-t és a klub mindent el fog követni annak érdekében, hogy színvonalas rendezéssel köszönje meg a döntéshozók bizalmát.

Az első számú, legrangosabb női kosárlabda kupaversengés, az EuroLiga történetében 1997 óta kerül sor Final Four rendszerű lebonyolításra, és 2002-től érvényes a jelenlegi kiírás, amely szerint a legjobb négy közé jutott együttesek által benyújtott pályázatok közül ítélik oda a rendezés jogát az illetékesek.

Pécs a hetedik helyszín a Final Fourok történetében, eddig csupán az idén együttesünk által kiütött Bourges csapata kapta meg a rendezési jogot két ízben. Az elmúlt két évben francia helyszínen randevúztak a legjobb klubcsapatok 2002-ben Valenciennes, 2003 tavaszán pedig Bourges volt a rendező.