Zalán
6 °C
19 °C

A hegyekkel küzdenek a magyar körverseny kerekesei

2004.03.31. 14:34
A Tour de France befutója után egy nappal kezdődik a 31. alkalommal megrendezett magyar kerékpáros körverseny. Az idei Tour de Hongrie 825 kilométer hosszú lesz, összesen ötezer méteres szintkülönbséggel, és 101 települést érint.
'93-as újraindulása után nem a leghosszabb, de a szakértők szerint a legnehezebb verseny lesz az idei magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie. A hat szakaszból álló viadalon ugyanis egyetlen nap lesz mindössze, amikor a versenyzőknek nem kell megküzdenie szintkülönbséggel.

Az útvonal:
Július 26.: Prológ, Veszprém Nagydíj, (3.5 km)
Július 27.: Balaton Nagydíj, Balatonföldvár-Balatonfüred (156)
Július 28.: Pécs Nagydíj, Balatonföldvár-Pécs (160)
Július 29.: Békéscsaba Nagydíj, Békéscsaba-Gyula (40)
Július 30.: Miskolc Nagydíj, Karcag-Miskolc (180)
Július 31.: Port.hu Nagydíj, Mezőkövesd-Kékestető (140)
Augusztus 1.: Újbuda Nagydíj, Gyöngyös-Budapest (145)
"Azon az egy napon ugyanakkor időfutamra kerül sor Békéscsaba és Gyula között. A hatfős csapatok együtt teljesítik a távot, vagyis igen látványos lesz az a negyven kilométer. Egyébként összesen ötezer méteres szintkülönbséggel kell megküzdenie a versenyzőknek" - mondta a verseny fő szervezője, Eisenkrammer Károly. "Ha sokáig sík terepen kell is mennie a kerekeseknek, a hajrában biztosan lesz egy emelkedő" - tette hozzá.

A viadal egy nappal a Tour de France befutója után, július 26-án kezdődik, 825 kilométer hosszú lesz, vagyis ötvenöttel hosszabb, mint a tavalyi, és százegy települést érint. A nevezés május közepén zárul, szinte biztos, hogy a legjobb magyar kerékpáros Bodrogi László nem állhat rajthoz a versenyen.

Az előző évek tapasztalatai alapján a hobbi kerekesek kedvéért a szervezők a hatodik napon nyílt szakaszt is szerveznek, Gyöngyös és Kékestető között. A tizenhat kilométeres etapon bárki rajthoz állhat, és lezárt úton juthat el Magyarország legmagasabb pontjára.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!