A hegyekkel küzdenek a magyar körverseny kerekesei

2004.03.31. 14:34
A Tour de France befutója után egy nappal kezdődik a 31. alkalommal megrendezett magyar kerékpáros körverseny. Az idei Tour de Hongrie 825 kilométer hosszú lesz, összesen ötezer méteres szintkülönbséggel, és 101 települést érint.
'93-as újraindulása után nem a leghosszabb, de a szakértők szerint a legnehezebb verseny lesz az idei magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie. A hat szakaszból álló viadalon ugyanis egyetlen nap lesz mindössze, amikor a versenyzőknek nem kell megküzdenie szintkülönbséggel.

Az útvonal:
Július 26.: Prológ, Veszprém Nagydíj, (3.5 km)
Július 27.: Balaton Nagydíj, Balatonföldvár-Balatonfüred (156)
Július 28.: Pécs Nagydíj, Balatonföldvár-Pécs (160)
Július 29.: Békéscsaba Nagydíj, Békéscsaba-Gyula (40)
Július 30.: Miskolc Nagydíj, Karcag-Miskolc (180)
Július 31.: Port.hu Nagydíj, Mezőkövesd-Kékestető (140)
Augusztus 1.: Újbuda Nagydíj, Gyöngyös-Budapest (145)
"Azon az egy napon ugyanakkor időfutamra kerül sor Békéscsaba és Gyula között. A hatfős csapatok együtt teljesítik a távot, vagyis igen látványos lesz az a negyven kilométer. Egyébként összesen ötezer méteres szintkülönbséggel kell megküzdenie a versenyzőknek" - mondta a verseny fő szervezője, Eisenkrammer Károly. "Ha sokáig sík terepen kell is mennie a kerekeseknek, a hajrában biztosan lesz egy emelkedő" - tette hozzá.

A viadal egy nappal a Tour de France befutója után, július 26-án kezdődik, 825 kilométer hosszú lesz, vagyis ötvenöttel hosszabb, mint a tavalyi, és százegy települést érint. A nevezés május közepén zárul, szinte biztos, hogy a legjobb magyar kerékpáros Bodrogi László nem állhat rajthoz a versenyen.

Az előző évek tapasztalatai alapján a hobbi kerekesek kedvéért a szervezők a hatodik napon nyílt szakaszt is szerveznek, Gyöngyös és Kékestető között. A tizenhat kilométeres etapon bárki rajthoz állhat, és lezárt úton juthat el Magyarország legmagasabb pontjára.