Megtartja sztárjátékosait a Dunaferr kézicsapata

2004.04.01. 11:05
A decemberi világbajnokságot is megjárt játékosaival hosszabbított szerződést a női kézilabdabajnok Dunaferr csapata. Hat kézilabdázó - köztük Pálinger, Pigniczki és Ferling - is marad 2006-ig az együttesnél, noha szerződésük nyáron lejárt volna. Mindegyiküket vitték volna külföldi klubok, azonban mégis a maradás mellett döntöttek. Az újvárosiak kijelentették, nem ők állnak a fehérvári Kulcsár Anita klubjával kialakult vitája mögött.
Hat játékosával hosszabbított szerződést 2006-ig a Dunaferr női kézilabdacsapata. Valamennyiük megállapodása idén nyáron járt volna le, de a bajnokot működtető cég vezetői úgy döntöttek, már most bebiztosítják a csapat gerincének egyben tartását. Michaela Cracana, Ferling Bernadett, Gáspár Gabriella, Kindl Gabriella, Pálinger Katalin és Pigniczki Krisztina egyaránt marad Dunaújvárosban, jóllehet mindegyiküket hívták a külföldi csapatok is - derült ki az együttes szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A szlovénok a fél csapatot vitték volna

A decemberi világbajnokságon extraklasszis kapusteljesítményt nyújtott Pálinger Katalin Dániából - Koppenhágából, Aalborgból, Ljubljanából - kapott ajánlatot, de az újvárosi közösség és szakmai munka miatt döntött a maradás mellett. Pigniczki, akit inkább Franciaországból hívtak, az eredmény centrikusságot emelte ki döntése okaként. A vébén szintén kiemelkedőt alkotott Ferling Bernadettet is Dániából keresték, csábította a Ljubljana is, de ő még a tárgyalásokig sem jutott el.

Megújult honlappal

"Úgy gondoljuk, hogy az lenne a legnagyobb erősítés, ha együtt tudnánk tartani a csapat magját" - mondta mintegy indoklásul Sáriné Kocsis Erzsébet az eddigi technikai igazgató. Az 1995-ben a világ legjobbjának választott klasszis kézilabdázó feljebb lépett a ranglétrán, és a jövőben ő lesz a kft. ügyvezető igazgatója. Azt sietett leszögezni, a hat megjelent játékos mellett a többi kézilabdázót - köztük Raduulovics Bojánát is - is megtartják, de azért nem voltak jelen, mert élő szerződés köti őket a klubhoz. Az egyik főszponzor, az AstraZeneca részvételével megtartott tájékoztatón elhangzott, hogy megújult az együttes honlapja is.

Szó sincs Kulcsárról

"Nálunk nincs Kulcsár ügy" - fogalmazott az Indexnek Kocsis Erzsébet az Indexnek arra a felvetésre, hogy a Cornexinél szerződésbontást bejelentett beállóst hírbe hozták az újvárosiakkal is. Az ügyvezető azt mondta, a történteket egyelőre a klub és a játékos belső ügyének tekinti, és leszögezte, nem tárgyaltak a fehérvári kézilabdázóval. Kocsis azért hozzátette, a Dunaferrben is szívesen látnának egy ilyen klasszist.