Csoportelső lett a Dunaferr a kézi BL-ben

2004.04.01. 11:01
Nyolc másodperccel a befejezés előtt elért góllal verte a Dunaferr női kézilabda csapata az orosz Togliattit a kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel csoportelső lett, és a szerb Podgoricával játszhat az elődöntőért. A Ferencváros Lublinban nyert, és a nyolc között a dán Slagelsével mérkőzik. A KEK-ben a Vác két sikerrel lépett túl a francia Nimes-en, a Győr az EHF-Kupában jutott tovább. A férfiaknál a Fotex és a Pick-Szeged két vereséggel esett ki a BL-ből, a Dunaferr hasonló módon az EHF-Kupából, így már nincs versenyben magyar férfi gárda.
A Dunaferr női kézilabda csapata idegenben egy góllal verte az orosz válogatott javarészét adó Togliattit, és itthon is győzelemre törekedtek Kiss Szilárd tanítványai, annál is inkább, mert abban az esetben megszerzik csoportjuknak első helyét. Ami egyszersmind azt is jelenti, hogy a nyolc között egy másik kvartett második helyezettjével küzdhet.

A Dunaferr elsőként a Fradi másodikként ment tovább

A Dunaferr ugyan többször is három-négy góllal vezetett, a hajrára azonban a vendégek felzárkóztak, és egyenlítettek. A Dunaferr helyzetét a kiállítások jelentősen nehezítették, de Ferling emberhátrányban is eredményes tudott lenni, és nyolc másodperccel a vége előtt bevitte a győztes találatot.(29-28) (Döntetlen esetén az oroszok örülhettek volna a csoport első helyének.) A Dunaferr így az elődöntőbe jutásért a szerb Podgoricával mérkőzhet.

A Ferencváros az utolsó körben 28-27-re verte a Lublint, de már a meccs előtt kiderült: Németh András csapata mindenképpen továbbjutott, mert a spanyolok döntetlent értek el a Larvikkal szemben. A Fradi a dán klassziscsapattal, a Slagelsével találkozik.

A Győr biztosan jutott tovább

A KEK-ben a Vác női csapata is nagy bravúrt hajtott végre, mivel kétszer is legyőzte a Nimes csapatát. A mieink idegenben három, itthon egy góllal nyertek. A franciák többször is vezettek, de a befejezésre elkészültek erejükkel, és 24-23-ra veszítettek.

Az EHF-Kupában a Győr négygólos spanyolországi veresége után tizeneggyel verte az Itxako gárdáját, így szemernyi kétséget sem hagyott a továbbjutása felől.

A Szeged Magdeburgban vérzett el

A férfiaknál elbúcsúzott a BL-től a Fotex és a Pick-Szeged is. A Fotex a spanyolországi kilencgólos vereség után hazai pályán sem volt képes legyőzni a Ciudad Realt. Dusebajevék szinte végig vezettek, a veszprémiek nagy akaratának nyögés lett a vége, és 28-25-re kikaptak.

A Szeged a hazai veresége után négy találattal - 28-24 arányban - maradt alul Magdeburgban, így a négy közé idén került magyar együttes. Az EHF-Kupában a Dunaferr ugyancsak kettős vereséggel búcsúzott az orosz Asztrahány ellenében.