Elődöntős a Dunaferr a női kézi BL-ben

2004.04.01. 09:54
Kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Dunaferr, miután a negyeddöntő hazai visszavágóján is öt góllal, 29-24-re győzte le a szerb-montenegrói Buducnost Podgoricát. A Ferencváros viszont nem tudta megtartani kétgólos előnyét a Slagelse otthonában, 32-25-re kikaptak, és kiestek. A Győr hatgólos hazai sikerével jutott be az EHF-Kupa négy legjobb csapata közé.
Az ötgólos hátrányból induló vendégek nagy elánnal kezdtek, gyorsan vezetéshez jutottak - utoljára a meccs során -, de aztán Kindl két bombagóllal lehűtötte őket. Remekül védekezett a hazai csapat, miközben támadásban Radulovics sziporkázott. A Podgorica szokatlanul korán, már a 8. percben, 4-1-nél időt kért, de hiába.

A Dunaújváros ellenállhatatlanul játszott, és fokozatosan növelte előnyét (14. perc: 9-3). A siker titka a szinte hermetikusan záró védőfal munkája volt, aztán jöttek a gyors indulások és a találatok. A nagy és eredményes rohanás után kisebb hullámvölgy következett, hat percig nem dobott gólt a Dunaferr, igaz, a különbség nem csökkent számottevően. Sőt, amikor emberelőnybe kerültek a hazaiak, visszaállt a korábbi előny (14-9).

A második félidő elején sem lankadt a Dunaferr lendülete. Pálinger több lövést fogott, a támadók pedig remekeltek (18-11). Aztán a rutinos Jeraminok sorozatban háromszor volt eredményes, s 20-16-ra alakította az állást. Azonban ezzel el is lőtte a puskaporát a Podgorica, mert megszakítás nélkül négy gólt kapott. A közönség űzte kedvenceit, akik meghálálták a támogatást, és a hajrában már igazi "örömkézilabdát" mutattak be.

A Dunaferr a két mérkőzés alapján semmi kétséget sem hagyott afelől, hogy sokkal jobb riválisánál, és egyik fő esélyese a legrangosabb európai kupának. Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben.

Jegyzőkönyv
Dunaferr-Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói) 29-24 (16-11)
legjobb dobók: Nagy 8, Radulovics, Ferling 7-7, Kindl 4, illetve Kolakovic 6, Knezevic 5,
Továbbjutott: a Dunaferr, kettős győzelemmel, 60-50-es összesítéssel.

Nem sikerült ugyanakkor a bravúr a Ferencvárosnak, amelyik a dán Slagelse otthonában lépett színre. Németh András csapata bátran kezdett, a tizennyolcadik percben például még 8-7 volt az állás, annak ellenére, hogy három büntető is kimaradt. Akkor azonban Anja Andersen csapata védekezést váltott - agressízvebbek lettek -, támadásban is más felfogást alkalmaztak, és a félidő végére 19-8-ra módosították az állást.

A fordulás után a mieink becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, lefaragtak a hátrányukból, ám így is 32-25-re a dán sztárcsapat diadalmaskodott, amelyik első vereségét épp a Népligetben szenvedte el. A két csapaton kívül még a norvég Larvik van ott az elődöntőben.

Idegenbeli kétgólos veresége után itthon hat találattal, 29-23-ra verte a Győr a dán Gudmét, így biztosította a helyét az elődöntőben. Görbiczék a tizedik perctől kezdve legalább négy góllal vezettek, így nem forgott komoly veszélyben a továbbjutásuk.