Győzelem az olimpiai bajnok ellen

2004.04.01. 11:00
A magyar női kézilabda-válogatott két góllal megverte az olimpiai bajnok dán csapatot a magyarországon zajló nemzetközi tornán. Görbiczék sikerükkel megszerezték az első helyet. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Bojana Radulovics volt, aki 15 gólt szerzett.
A sydneyi olimpiai döntőben máig fájó vereséget szenvedett női kézilabda-válogatottunk a dánoktól. Öt napja pedig előkészületi találkozón kapott ki a magyar csapat Aarhusban tizenegy góllal. Így hiába volt a nagy visszavágási vágy, az első gólra több mint két percet kellett várni. Ekkor egy villámgyors elfutás után Kirsner volt eredményes. Az első játékrészben szinte végig fej-fej mellett haladt a két együttes, két gólnál soha nem volt nagyobb a különbség. A dánok csak egyszer, 10-9-nél tudtak előnyre szert tenni.

A mieink ekkor elég pontatlanul játszottak, a támadások csak félig voltak előkészítve ezáltal számtalan hiba csúszott Radulovicsék játékába. A dánok is rengeteg hibával játszottak, így nem volt meglepő, hogy a szünetre egyik válogatott sem tudott előnybe kerülni.

A szünetben ünnepélyes ceremóniára került sor: ekkor írta alá Kiss István, a magyar szövetség elnöke, Sinka László főtitkár, valamint Staffan Holmqvist, az európai szövetség (EHF) elnöke és Michael Wiederer főtitkár azt a szerződést, amelynek értelmében decemberben Magyarország rendezheti a női Eb-t, miután a szervezők minden EHF-feltételnek megfeleltek.

A második félidő elején a dánok többször is vezettek, de a mieink nem hagyták ellépni őket, és a játékrész felénél már nálunk volt az előny. A találkozó hajrájára már egy összeszedett jól játszó magyar együttes volt a pályán így a végén már csak a győzelem aránya volt kérdéses.

A magyar csapat és a mezőny legeredményesebb játékosa Radulovics Bojana volt, aki egymaga szerezte válogatottunk góljainak több mint a felét, hiszen 15-ször volt eredményes.

Magyarország-Dánia 29-27 (13-13)
A magyar góldobók: Radulovics 15, Ferling, Lovász 4-4, Kirsner 3, Pigniczki, Görbicz, Tóth 1-1

A torna korábbi eredményei:
Magyarország-Hollandia 37-20
Dánia-Hollandia 34-31

A torna végeredménye:
1. Magyarország 4 pont
2. Dánia 2
3. Hollandia 0