Pulai Imre: Ha még egyszer olimpiát nyernék, meg is halnék

2004.04.01. 01:56
Négy évvel ezelőtti olimpiai bajnoki címe óta a Novák, Pulai kenupáros nem ért el olimpiai számban komoly eredményeket világ- vagy Európa-bajnokságon. Az idei hazai válogatókra ennek ellenére optimistán készülnek, mert nincs veszítenivalójuk.
Nemrégiben érkezett haza floridai edzőtáborozásából a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző Novák Ferenc, Pulai Imre kenupáros. A legutóbbi három évben a világbajnokságokról olimpiai távokon távolmaradó duó újra megpróbálja - keményen készül Dunavarsányban -, hogy ott lehessen az olimpián.

Ha Pulai lefarag a sztárságából

Pulai Imre
"Optimisták vagyunk, közel száz százalék az esélyünk, hogy Athénban mi evezünk" - hangoztatták határozottan mindketten. Az elmúlt három év problémáit számba véve elmondták, hogy az új tervezésű hajókhoz nem szoktak hozzá kellőképpen, ez is benne lehetett a kudarcukban.

"Az edzésmunkában is változtattunk, és remélhetőleg kijavítottuk a korábbi hibákat" - magyarázták. Novák ehhez zrikaként hozzátette, hogyha Pulai lefarag a sztárságából, akkor több ideje marad az edzésekre.

Pulai egyesben is próbálkozik a válogatókon

A '96-os olimpián egyesben bronzérmes Pulai nem tagadta, ismét kacérkodik az egyes gondolatával, és a május elsejei elsőre válogatón valamelyik távon mindenképpen rajthoz áll. Novák szerint nem is esélytelen.

Párosukról szólva kifejtették, a hajójuk jól megy, de nem ez a lényeg, hanem hogy a válogatókon eredményesek legyenek. (Ha nyernek, akkor mehetnek a poznani Eb-re, ahol olimpiai kvótát szerezhetnek.) Azt egyelőre még nem döntötték, melyik távon szállnak harcba a részvételért. Sydneyben ezren és ötszázon is ők képviselték a magyar színeket, előbbin ötödikek lettek, utóbbin elsők.

Novák: Nincs veszítenivalónk

"Új hajóval megyünk, sok apróságra figyelnünk kell, és ha meglesz az összhang, akkor nem érhet bennünket baj" - hangsúlyozták. Elárulták, roppant nehéz dolguk lesz, mert itthon is olimpiai mezőnnyel kell szembenézniük. "Aki kijut, szinte biztosan ott lesz a legjobb négyben" - állították.

Pulai elszántságával kapcsolatosan úgy vélekedett: "ha még egyszer olimpiát nyernék, utána akár meg is halnék. Mindenre kész vagyok, eladnám a lelkemet, amúgy is mindig mondom: vigyen el az ördög". Novák megjegyezte: "nincs veszítenivalónk, amit szerettünk volna, már elértük."