Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Milliárdos támogatás a MOB-nak

2004.04.04. 15:17
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, mint a magyar olimpiai felkészülés és részvétel állami támogatója újabb 1,098 milliárd forintot utal át a Magyar Olimpiai Bizottság részére. Az állam idén összesen 1,843 milliárd forinttal segíti a magyar versenyzők ötkarikás felkészülését.
"A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, mint a magyar olimpiai felkészülés és részvétel állami támogatója újabb 1,098 milliárd forintot utal át a Magyar Olimpiai Bizottság részére" - tájékoztatta az MTI-t a GYISM .

Majd' kétmilliárd a támogatás teljes összege

Az állam idén összesen 1,843 milliárd forinttal segíti a magyar versenyzők ötkarikás felkészülését. A korábbi évek gyakorlatától eltérően ebben a kiemelten fontos évben a minisztérium célja, hogy a támogatási összegek a lehető leggyorsabban, tervezetten és ütemezetten jussanak el a MOB-hoz, hiszen ez szolgálja leginkább a sportolók érdekeit.

Gyurcsány Ferenc szakminiszter a napokban írta alá azt az 1,098 milliárd forintos kötelezettségvállalást, amely a támogatás újabb részleteinek folyósításáról rendelkezik. Félmilliárd forintot a GYISM még januárban a MOB rendelkezésére bocsátott, februárban pedig 165 millió forintot utalt át.

Több pénzt kap az állámtól az olimpiai csapat, mint négy éve

A mostani több mint egymilliárd forintos támogatásból 600 millió a nemzeti válogatottak felkészítését, 98 millió sporteszközök beszerzését, 400 millió pedig magát az olimpiai részvételt szolgálja.

Az 1,843 milliárd forintos támogatás önmagában több mint amennyit 1999-ben és 2000-ben együttesen fordított a költségvetés erre a célra. A GYISM számára azonban a biztosított források nagyságán túl az is fontos, hogy a pénz a lehető leghamarabb eljusson a MOB-hoz, a szakszövetségekhez, az egyesületekhez valamint a sportolókhoz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!