Emőke
8 °C
19 °C

Balhék nélküli rájátszásban reménykednek a pólósok

2004.04.05. 19:28
A papírforma a Honvéd és a Vasas döntőbe jutását ígéri hazai vízilabda-bajnokságban, de a BVSC és a Ferencváros nem feltartott kezekkel várja az elődöntőket. A szövetség és a klubok elöljárói botránymentes meccsekben reménykednek.
A férfi vízilabda-bajnokság élvonalának rájátszása szerdán kezdődik az első elődöntős párharccal a Honvéd és a BVSC között (Kőér utca, 19:30 ó), a másik ágon pedig csütörtökön mérkőzik meg először a Vasas a Ferencvárossal (Komjádi uszoda, 18:30 ó). A győztesek kerülnek be a play-off döntőjébe, amelyet május másodikától rendeznek meg.

Két győzelem kell a két favoritnak

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az elődöntőben nyolc pont szükségeltetik a továbbjutáshoz, így mivel az alapszakaszban a Vasas-Plaket-Euroleasing és a Domino-BHSE mindkétszer legyőzte riválisát, a két élcsapatnak elég két mérkőzést nyerni a fináléba kerüléshez.

Azért a BVSC és az FTC sem óhajt feltartott kézzel vízbe szállni, hanem - amint azt az alapszakasz 3. és 4. helyezettjének képviselői megerősítették - megpróbálják megnehezíteni a nagycsapatok dolgát. "Nemcsak megszorítani, meg is akarjuk verni a két fő esélyest" - hangoztatták a két gárda elöljárói.

Hétszer lehet egy hónapon belül Honvéd-Vasas

Martin György, a szövetség elnöke reméli, hogy a legjobb csapat nyeri a bajnokságot és a rájátszás alatt nem lesz semmi főfájásra okot adó esemény. Mindenesetre az összes fontos meccsen ott lesznek az elnökségi tagok, továbbá a fegyelmi bizottságnak határozatképes létszámban kell képviseltetnie magát, ha netán mégis gyors döntésre lenne szükség. Az elnök hozzátette: a műsor bővítése jegyében arra törekednek, hogy a döntő előtt közvetlenül játsszák le helyosztó mérkőzéseiket a fővárosi csapatok az 5-8. pozíciókért folyó mérkőzéseken.

Az alapszakaszt százszázalékos teljesítménnyel nyerő Vasas vezetőedzője, Kásás Zoltán leszögezte, hogy a hibátlan mérleg dacára elég sok javítanivaló van még a csapat játékában. Kitért arra is: balszerencse, hogy az Euroliga negyeddöntőjében a Vasast és a Honvédot összesorsolták, s a továbbjutást illetően a pillanatnyi pszichés állapot dönthet majd. "Szerencsétlen, hogy egy hónap alatt akár hétszer is megmérkőzhetünk a Honvéddal" - magyarázta Kásás.

Kovács győzelmet vár

A bajnoki címvédő Honvéd mestere, Kovács István hasonló szellemben fogalmazott, hangsúlyozva, hogy igazából mind a két csapatnak ott lett volna a helye a Final Fourban, az Euroliga legjobb négy csapata között. Ami a bajnokságot illeti, a vezetőedző hangsúlyozta, már az elődöntőben is "balhéktól mentes" mérkőzéseken akarják kiszolgálni a nézőket, és jó játékot, amellett természetesen győzelmet és továbbjutást vár a BVSC ellenében.

A program:
A tervezett időpontok a rájátszás 1-4. helyéért:
április 7., szerda: Honvéd-BVSC, Kőér u. 19:30 ó
április 8., csütörtök: Vasas-FTC, Komjádi uszoda 18:30 ó - m2
április 9., péntek: BVSC-Honvéd, Szőnyi út 19:30 ó
április 10., szombat: FTC-Vasas, Népliget 18 ó
ha szükséges, az első párban a további játéknapok: április 18., 20., 22., illetve 19., 21. és 23.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.