Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Norvégia-Magyarország 6-4

2004.04.15. 23:00
A magyar jégkorong-válogatott gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen kikapott a házigazda Norvégiától az oslói divízió I-es világbajnokság csütörtöki fordulójában. A mieink négyszer is vezettek, mégsem tudtak nyerni, mert az ellenfélnél Olsen öt gólt lőtt.
A magyar jégkorong-válogatott gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen kikapott a házigazda Norvégiától az oslói divízió I-es világbajnokság csütörtöki fordulójában.

A vendéglátó együttesben Oystein Olsen ötször volt eredményes és adott egy gólpasszt is.

Jól kezdtek a magyarok

Tanult az első két mérkőzés rossz kezdéséből a magyar csapat, Ladányi egy jól helyezett lövéssel már a 65. másodpercben vezetést szerzett, de Svasznek a büntetőpadra került, és Olsen egyenlített.

Ladányi nem pihent, és egy bődületes erejű kísérlete megint magyar előnyt ért, csakhogy Olsen újra gyorsan válaszolt. A pihenőre előnnyel mentek a magyarok: a harmad vége előtt Ocskay szép passzából Sille váltott gólra egy létszámfölényes helyzetet.

Kettős emberelőny maradt kihasználatlanul

A második harmadot kimaradt magyar kettős emberelőny nyitotta, majd a lendület ugyan megmaradt, de a különbség nem nőtt. Nagy volt az iram, hiba alig akadt. A hajrában erősen szorongattak a hazaiak, de Budai szenzációsan védett.

A záró játékrész elején Olsen emberelőnyből harmadszor is egyenlített, már mesterhármasnál tartott.

Kisvártatva Szélig belőtte az 'év potyagólját', félpályáról a kapus lába között, de Olsen fél perc alatt duplázott, és már elképesztő, öt találatnál járt, ráadásul a vezetést is megszerezte a norvégoknak.

És egy gólpassz

A hajrában a hazai hős remek passza teljesen üresen találta Thoresent, akinek nem volt nehéz dolga a szinte üres kapuba találni.

A remekül hajrázó, Olsen vezette skandinávok nagy nehézségek árán, de felőrölték a magyar védelmet, és életben tartotta feljutási reményeit.

Jegyzőkönyv
3. forduló: Norvégia-Magyarország 6-4 (2-3, 0-0, 4-1)
gól: O. Olsen (7., 16., 46., 48., 49.), Thoresen (54.), illetve Ladányi (2., 13.), Sille (19.), Szélig (48.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.