Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Jégkorong vb: Magyarország-Hollandia 4-4

2004.04.18. 22:15
A magyar jégkorong-válogatott az elmúlt két évben éremmel tért haza a Divízió-1-es világbajnokságról. Ladányiék idén sem akartak lemaradni a dobogóról és ehhez a zárónapon a hollandokat kellett volna legyőzni. Hiába vezetett azonban kétszer is két góllal válogatottunk, a hollandok egyenlíteni tudtak, így övék lett a bronzérem.
Dusan Kapusta, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya előzetesen a bronzérem megszerzését tartotta elérhetőnek a Divízió-1-es világbajnokságon. Nos, számításai bejöttek, hiszen Palkovicsék megverték az előzetesen gyengébbnek tartott belgákat és briteket, viszont kikaptak a feljutásra pályázó házigazda norvégoktól és a fehéroroszoktól.

Erős kezdés

Így a hollandokkal ki-ki meccset kellett játszani a bronzéremért. Az ellenfélnek a döntetlen is elég volt, míg a magyar együttes csak győzelem esetén szerezhetett érmet. Ennek szellemében kezdett a magyar együttes, és Ocskay hatalmas bombájával már a harmadik percben előnybe klerült. A hollandok talán nem vették komolyan a magyar támadót, addig-addig hátráltak előle, amíg a kék vonalat átlépve szenzációs gólt szerzett.

A hetedik percben Ladányi, mint ha csak edzésen lenne, remek cselekkel szlalomozott át az éppen akkor kiegészülő hollandok védősorán és szerzett remek gólt. Egy perccel később szépítettek a hollandok. Kapu előtti kavarodás után Budai szinte semmit nem láthatott, így tudták mellette ellőni a korongot. Öt perccel később újabb holland lehetőség után Budai a fizika törvényeit meghazudtolva védett hatalmasat.

Bekeményítettek a hollandok

A második húsz percben a hollandok kezdtek úgy, mint a mieink az elsőben, és egy távoli bombával egyenlíteni tudtak. Bekkering lövése után az egész vb-n remeklő Budai a kesztyűs kezével szerette volna kiütni a pakkot, de az megtréfálta őt és a hálóba vágódott. Két perc sem telt el és ismét nálunk volt az előny. Egy holland védelmi hibát kihasználva Peterdi egyedül törhetett kapura és ő az ilyen helyzetekben nem szokott hibázni.

Budai remekelt

A folytatásban többnyire a mezőnyben folyt a játék, gólt azonban nem tudott szerezni a pihenőnap után remeklő magyar együttes. A záró harmadot emberhátrányban kezdte a magyar együttes, ennek ellenére Ocskay remek passzt adott Palkovicsnak, akinek rutinfeladat volt belőni a ziccert. Nem tarthatott sokáig a magyar öröm, mert a hollandok még ebben a percben egyenlítettek. Hasonlóan a második találathoz a hollandok ezt is távolról lőtték: egy zavaró embertől Budai nem láthatott semmit, így ismét esélye sem volt hárítani. A hátralévő időben a magyar hálóőr előbb spárgázva, majd egy remek reflexmozdulattal két olyan bravúrt is bemutatott, ami a világ bármelyik kapusának becsületére válna.

Ugyanakkor a csapat többi tagja nem tudott újabb bravúrt bemutatni, nem sikerült gólt szerezni (az utolsó percben már Budai nélkül támadtunk) így válogatottunk rosszabb gólkülönbségével csak a negyedik helyen végzett. Kedden azonban norvégiaiaknál is erősebb ellenfél ellen lépnek jégre Budapesten Kangyalék: a csehországi A-csoportos vb-re készülő, címvédő kanadaiak ellenünk vívják utolsó felkészülési meccsüket.

Eredmény:
5. forduló: Magyarország-Hollandia 4-4 (2-1, 1-1, 1-2) Gólszerző: Ocskay (4.), Ladányi (7.), Peterdi (25.), Palkovics (41.), illetve Wynia (9.), Bekkering (22.), Hartogs (42.), Jacobs (48.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!