Maradona infraktus miatt az intenzíven

2004.04.19. 15:47
Sajtóértesülés szerint kábítószer-túladagolás miatt került kórházba Diego Maradona. A legendás argentin futballsztár vasárnap este került egy Buenos Aires-i klinika intenzív osztályára magas vérnyomás és légzési problémák miatt, majd később kiderült, szívinfarktust kapott. A negyvenhárom éves, hosszú ideje kábítószer-problémákkal küzdő Maradonát lélegeztető gépre tették.
2004
Barátok, szurkolók vonultak a Buenos Aires-i Suizo-Argentino magánklinika elé, miután vasárnap este az intézmény intenzív osztályára szállították Diego Maradonát. A negyvenhárom éves korábbi legendás futballista a hivatalos közlemény szerint vérnyomás-problémák miatt lett rosszul. A milanói Gazzetta dello Sport napilap szerint az egykori világklasszis szívinfarktust kapott. A már régebb óta szív- és légzési problémákkal küzdő Maradona jól reagált a nyugtatókra és lélegeztető gépre került.

Maradona vasárnap Buenos Airesben megnézett egy élvonalbeli találkozót, volt csapatával, a Boca Juniorsszal ünnepelt és aláírásokat osztogatott, majd nem sokkal később lett rosszul.

Azt a feltételezést, miszerint kábítószer-túladagolás miatt szorult kezelésre, az orvosok nem sokkal a beszállítása után nem kommentálták, majd később cáfolták: a kórház hivatalos közleménye szerint egy ér okozta a sztár rosszullétét.

1986
Az 1986-os mexikói világbajnokságon aranyérmes argentin válogatott csapatkapitánya doppingolás miatt fejezte be karrierjét, miután az 1994-es vébén, majd 1997-ben a Boca Juniors játékosaként bajnoki találkozón is teljesítményfokozáson érték. Évek óta kábítószer-problémákkal küszködik, már karrierje legsikeresebb, nápolyi korszaka is kokainnal élt.

Az elmúlt években szinte folyamatosan Kubában tartózkodott elvonókúrán.