Natália
-3 °C
7 °C

Tyson nyáron debütál a K1-ben

2004.04.22. 11:13
Július végén mutatkozik be új sportágában, a K1-ben Mike Tyson, korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok.
Július végén mutatkozik be új sportágában, a K1-ben Mike Tyson, korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok.

"Hosszas tárgyalások után aláírtuk a szerződést" - jelentette be Tanikava Szadaharu, a világ egyik legdurvább küzdősportjának ismert rendezvényszervezője.

Még nem tudni, ki lesz az ellenfele

Az eredeti tervek szerint a botrányairól elhíresült Tyson első mérkőzésére Japánban került volna sor, miután a sportág ott a legnépszerűbb. A rendezők azonban később lemondtak erről, ugyanis az amerikai klasszis büntetett előélete miatt valószínűleg nem kapna vízumot az ázsiai országba.

A 37 éves fenegyerek várhatóan július 31-én az Egyesült Államokban debütálhat, ellenfele egyelőre nem ismert.

Tavaly márciusban bokszolt legutóbb

A büntetett előéletű Tyson utolsó profi bokszmeccsét 2003. március 22-én vívta a szintén amerikai Clifford Etienne ellen, akit az első menetben kiütött. Világbajnoki címért utoljára 2002. június 8-án küzdhetett, ám akkor a vb-címvédő Lennox Lewis a nyolcadik menetben padlóra küldte és legyőzte őt, annak ellenére hogy az első négy menetben Tyson volt a jobb.

Minden idők legfiatalabb profi világbajnoka eddig ötvenhatszor lépett szorítóba, ötven győzelmet aratott, melyből negyvennégy KO-val ért véget. Vereséget négyszer szenvedett, kétszer pedig idő előtt félbe kellett szakítani az mérkőzését, egyszer azért, mert leharapta akkori ellenfele, Evander Holyfield fülét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.