Pantaninak a kokain jelentette a 'kiutat'

2004.04.23. 13:57
Marco Pantani, a február 14-én kokain-túladagolásban elhunyt olasz kerékpáros volt barátnőjének elmondása szerint egykori párja 1999 óta használt drogokat.
Marco Pantani, a február 14-én kokain-túladagolásban elhunyt olasz kerékpáros volt barátnője, Christina Jonsson elmondása szerint egykori párja 1999 óta használt drogokat, amelyekre főleg depressziója miatt szokott rá.

Összeomlott az élete

"Gondoljanak csak bele: egy ember élete legjobb formájában van, majd szinte néhány óra alatt összeomlik" - nyilatkozta arra a napra utalva, amikor az 1999-es olasz körversenyen, a Giro d'Italián doppingvétség miatt kizárták Pantanit.

"Majdnem beleőrült. Két szót nem tudtam beszélni vele. Később több napon keresztül járta a szórakozóhelyeket, és elmondta, hogy rátalált a kokainra, amely az egyetlen kiutat jelenti számára. Valóságos rémálom volt ez nekem. A kábítószer négy éven keresztül töltötte ki az életét, míg végül a halálát okozta" - mondta Jonsson a L'Hebdo című magazinnak.

Véletlen túladagolás volt

A boncolás szerint a Tour de France és a Giro d'Italia 1998-as bajnokának halálát véletlen kokain-túladagolás miatt bekövetkezett agyi és tüdőödéma idézte elő. Hotelszobájában négy különböző antidepresszáns dobozaira bukkantak, amelyek közül több üres volt.