Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Doppinggyanúban az atlétika álompárja

2004.04.27. 17:29
Ismét doppingváddal szemben kell védekeznie az atlétika amerikai álompárjának, a 100 m-en világcsúcstartó Tim Montgomerynek és élettársának, a háromszoros olimpiai bajnok Marion Jonesnak: egy San Francisco-i lap szerint THG nevű tiltott szert vásároltak.
Ismét doppingváddal szemben kell védekeznie az atlétika amerikai álompárjának, a 100 m-en világcsúcstartó Tim Montgomerynek és élettársának, a háromszoros olimpiai bajnok Marion Jonesnak.

Egy csekk lehet a bizonyíték

A San Francisco Chronicle című lap névtelen forrásra hivatkozva megszellőztette, hogy a két sztár anabolikus szteroidokat kapott a Bay Area Laboratory Co-Operative (BALCO) nevű cégtől. A kaliforniai laboratórium a közelmúltban feltűnt tetrahidrogesztrinon (THG) kifejlesztője. Az üzletet állítólag egy Jones által kiállított csekk is bizonyítja.

A hírek szerint erről a BALCO alapítója és elnöke, Victor Conte tájékoztatta a tengerentúli szövetséget.

Jones ügyvédje, Joseph Burton kijelentette: a sztori nem igaz, Conte pedig hazudik: "Marion soha, semmilyen tiltott szert nem kapott Contétól".

Ben Johnson egykori edzőjével is dolgoztak korábban

A THG miatt kirobbant amerikai doppingbotrányban eddig több mint száz sportoló - köztük Jones és Montgomery - tett tanúvallomást a San Franciscó-i bíróságon.

A klasszis párost már korábban is megvádolták tiltott szerek használatával: sportági berkekben nagy felháborodást keltett, amikor 2002 végén mindketten az 1988-as szöuli olimpián doppingoláson ért Ben Johnson volt mesteréhez, Charlie Francishez szerződtek.

A tiltakozások és az IAAF figyelmeztetése hatására két hónappal később elköszöntek Francistől.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.