Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Külön utakon az olimpiai bajnok kenupáros tagjai

2004.04.27. 17:22
A hétvégén Szolnokon rendezik meg az első kajak-kenu válogatót, amelyen a nők már az olimpiai kiküldetésüket is megszerezhetik. A férfiaknál újra együtt versenyez az olimpiai címvédő kajaknégyes, a kenusoknál biztosra vehető, hogy felbomlik a Sydneyben első Pulai, Novák duó.
A szolnoki válogatóversenyt felvezető hétfői sajtótájékoztatón Angyal Zoltán szövetségi kapitány beszámolt arról, hogy a hat külföldi helyszínen februártól április elejéig lebonyolított edzőtáborokban csaknem száztíz versenyző gyakorolt. "Jól sikerültek a túrák, hasznukat remélhetőleg már a hétvégén látni fogjuk" - tette hozzá.

Visszarendeződés

A kapitány kifejtette: ez az időszak alkalmas volt arra, hogy tisztázzák, a férfi kajaknégyes képes együtt evezni a sikerekért. "Örömmel mondhatom, hogy mindannyian akarják a címvédést, ismét összekovácsolódtak, pedig jómagam is féltem az esetleges összezördülésektől és a széteséstől" - jelentette ki.

A férfiaknál a négyes - Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth - mellett más számban is megfigyelhető a visszarendeződés, hiszen az ugyancsak sydneyi győztes Kammerer és Storcz párosban is együtt indul. A legutóbbi játékokon harmadik Bártfai és Veréb is együtt kívánja kiharcolni a részvétel jogát. Számukra nem elég a hétvégi válogatón diadalmaskodni, a májusi poznani Eb-n is jól kell szerepelniük, akkor nyugodhatnak meg a részvételt illetően.

A nőknél egy győzelem már athéni részvételt ér

A hölgyeknél sokkal egyszerűbb a helyzet, a korábbi évek sikereinek köszönhetően, ha Kovács Kati egyéniben nyer, valamint a Szabó, Bóta páros első lesz, akkor készülhetnek Athénra. (A négyesre is vonatkozik ez a kitétel.)

Pillanatnyilag biztosra vehető, hogy a férfi kenusoknál a Pulai, Novák páros nem védi meg olimpiai aranyát, mert a válogatókon nem egy hajóban térdelnek. Előbbi az egyéni mellett Zalával, utóbbi Fürdökkel kísérli meg a jó szereplést.

Júniusban már nem lehet kísérletezni

A kapitány megjegyezte, a szakvezetőkkel megegyezett abban, hogy az Eb után valamennyi vitás kérdést tisztáznak, mert a legfontosabb az olimpiai eredményesség. "Az biztos, hogy júniusban már nem lehet azon vitatkozni, hogy ki melyik számban akar mégis indulni Athénban. Ezt a célt mindenki elfogadta és megértette" - emelte ki.

A szövetség elnöke, Baráth Etele ünnepélyesen bejelentette, hogy a szövetség egy évre szóló szponzori megállapodást kötött az AstraZeneca céggel. Az angol-svéd gyógyszergyár úgynevezett aranyfokozatú támogatója lett az MKKSZ-nek, azaz az általa nyújtott anyagi segítség mértéke tízmillió forintos nagyságrendű.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.