Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Puskából lövik ki a halott hamvait

2004.04.27. 16:24
Különös módját kérte Tony Mullen ír koronglövő bajnok végső búcsúztatásának. A 63 éves korában elhunyt sportember végrendeletében úgy rendelkezett, hogy hamvai egy részét Anglia és Írország klubjaiban lőjék ki, míg a többit eltemetik.
Puskagolyókba foglalják és végső óhajának megfelelően sporttársainak fegyvereiből lövik ki a húsvét vasárnap, 63 éves korában elhunyt Tony Mullen ír koronglövő bajnok hamvait - közölte kedden özvegye, Elizabeth.

"Nem tagadom, ez kissé bizarr dolog, de ez állt a végrendeletében, azt akarta, hogy hamvait így szórják szét a barátai" - magyarázta az özvegy az AFP-nek. Hogy eleget tegyenek a szenvedélyes sportlövész utolsó óhajának, 50 töltényben az ólmot a bajnok hamvait tartalmazó golyóval cserélték ki. Mullen több nemzetközi koronglövő versenyen képviselte Írországot.

Az özvegy először azt tervezte, hogy a hamvakat a korongok készítéséhez használja, de a sportlövész barátok ezt azzal vetették el, hogy nem akarnak ily módon barátjukra lőni, mint egy kivégző osztag tagjai - közölte Elizabeth Mullen.

Tony Mullen hamvait írországi és angliai klubokban fogják kilőni - egy részüket azonban megőrizték, hogy a bajnok családjának más tagjai mellé temessék őket az Írország északkeleti részében lévő Dundalk sírkertjében.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!