Puskából lövik ki a halott hamvait

2004.04.27. 16:24
Különös módját kérte Tony Mullen ír koronglövő bajnok végső búcsúztatásának. A 63 éves korában elhunyt sportember végrendeletében úgy rendelkezett, hogy hamvai egy részét Anglia és Írország klubjaiban lőjék ki, míg a többit eltemetik.
Puskagolyókba foglalják és végső óhajának megfelelően sporttársainak fegyvereiből lövik ki a húsvét vasárnap, 63 éves korában elhunyt Tony Mullen ír koronglövő bajnok hamvait - közölte kedden özvegye, Elizabeth.

"Nem tagadom, ez kissé bizarr dolog, de ez állt a végrendeletében, azt akarta, hogy hamvait így szórják szét a barátai" - magyarázta az özvegy az AFP-nek. Hogy eleget tegyenek a szenvedélyes sportlövész utolsó óhajának, 50 töltényben az ólmot a bajnok hamvait tartalmazó golyóval cserélték ki. Mullen több nemzetközi koronglövő versenyen képviselte Írországot.

Az özvegy először azt tervezte, hogy a hamvakat a korongok készítéséhez használja, de a sportlövész barátok ezt azzal vetették el, hogy nem akarnak ily módon barátjukra lőni, mint egy kivégző osztag tagjai - közölte Elizabeth Mullen.

Tony Mullen hamvait írországi és angliai klubokban fogják kilőni - egy részüket azonban megőrizték, hogy a bajnok családjának más tagjai mellé temessék őket az Írország északkeleti részében lévő Dundalk sírkertjében.