Budapesten lesz a vízilabda Euroliga-döntő

2004.04.29. 14:52
Két év után ismét a Margitszigeten bonyolítják le a vízilabda Euroliga négyes döntőjét. A magyar bajnoki címvédő Honvéd-Domino elődöntőbeli ellenfele a horvát Rijeka lesz.
Az Euroliga negyeddöntőinek sorsolása után jelezte a két összesorsolt magyar együttes, a Honvéd és a Vasas is, hogy bármelyikük is lesz a továbbjutó, szívesen megrendezi a négyes döntőt.

A Rijeka az első ellenfél

Szerda este kiderült: az utolsó negyedben háromgólos hátrányát ledolgozó bajnoki címvédő Honvéd lesz tagja a négyes elitnek. Csütörtökre pedig már az is nyilvánvalóvá vált, hogy Kovács István csapata a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában fogadhatja három riválisát.

A Honvéd két éve a döntőben bukott el a görög Pireusz ellen, és most sem lehet más célja az öt olimpiai bajnokot a soraiban tudó együttesnek, mint a végső győzelem. Ehhez elsőként a horvát Rijekát kell legyőzniük, majd a döntőben a szerb Herceg Novi és az orosz Sturm Csehov győztesét.

Tíz éve nem volt magyar győztes

A magyar alakulat riválisa a rendezésért folytatott harcban épp a Herceg Novi volt, akik a csoportküzdelmek során megelőzték Birosékat. A fináléra május utolsó hétvégéjén kerül sor.

Magyar csapat utoljára tíz éve nyerte meg a legrangosabb nemzetközi kupasorozatot, amit akkor még BEK-nek hívtak. Az Újpest - Kovács irányításával - a spanyol Barcelonát múlta felül.