A Honvéd jutott az Euroliga négyes döntőjébe

2004.04.29. 11:12
A vízilabda Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján a Honvéd hazai pályáján négygólos hátránya után döntetlent harcolt ki a Vasas ellen, így bejutott a négyes döntőbe. A meccs elején tökéletesen védekezett a vendégcsapat, a hajrára viszont feljavult a Honvéd és Gergely és mindez döntőnek bizonyult.
A hétvégi magyar bajnoki döntő előtt a két magyar vízilabda sztárcsapat, a Honvéd-Domino és Vasas még az Euroliga negyeddöntőjében volt kénytelen összemérni erejét. A két csapat két héttel ezelőtti meccsét egy góllal a Honvéd nyerte, 7-6-ra. A piros-kékek mégsem látszottak esélytelennek, mert az alapszakaszban két góllal, 10-8-ra nyertek a Kőér utcában, igaz akkor Molnár Tamás nem volt a vízben.

Első negyed: Madaras távoli bombái

Az első ráúszásnál Vindisch hozta el a labdát, előnyt is kapott a Vasas, de kimaradt, csakúgy, mint Biros lövése a másik oldalon, aki kapufával válaszolt. A harmadik percben Madaras kapufája után pontosan célzott, és távolról nagy gólt lőtt kapásból.

Fodor előnyből válaszolt - megpattant a labdája -, a következő akciót ismét Madaras értékesítette, ugyanonnan, ugyanoda bombázott. A negyedet Varga Zsolt centergólja zárta, aki lerázta magáról védőjét, és Gergely fölött a kapufa segítségével talált a kapuba.

Második negyed: Keményen védekezett a Vasas

A második hét percet kimaradt Honvéd-előny nyitotta - Vindisch nagyszerűen emelkedett ki a vízből, és halászta el a labdát -, míg válaszként ő maga bombázott a bal felsőbe. (Az első létszámfölényes gólja volt a Vasasnak.)

Két perccel a félidő vége előtt Kiss passzát Szívós húzta egy méterről a kapuba. Madaras pontos négyese után újra három gól volt a vendégek előnye, és ennyi is maradt a "nagyszünetre", de ebben jócskán közrejátszott az is, hogy Kovács - előnyből - két méterről a felső lécre lőtt.

Harmadik negyed: Előnygólok, és Varga centerből

A harmadik negyed Vasas-előnnyel kezdődött, és Varga Dániel tökéletesen helyezett a bal felsőbe.(2-6) A hazaiak időkérése után Biros nem hibázott, egy perccel később Fodor sem - előbbi a jobb, utóbbi a bal sarkot választotta -, mindkét találat létszámfölényes helyzetben esett.

Vindisch válasza viszont már nem, így három gól lett a két gárda között. Kiss Gergő viszont gondoskodott arról - a szélről vágta be a rövidre -, hogy szorosabb legyen az eredmény. A játékrész hajrájában Varga Zsolt centerből ellenállhatatlan volt, így 8-5 lett Kásás Zoltán csapatának.

Negyedik negyed: Gergely bravúrjai döntötték el

A zárónegyedben Kiss Gergely egy megúszás után bombázott a rövid sarokba. Ezek után helyzetek sora maradt ki, majd Molnár gyötörte be - vitatható módon - a labdát a kapuba Kósz bravúrja után egy méterről. Vári gyönyörű passza után a védőjétől elváló Molnár lőtt a bal alsó sarokba, vagyis egyenlített egyszersmind továbbjutásra állt a Honvéd.

Varga Zsolt kihagyott egy előnyt, Biros mellélőtt, Kásás lövését Gergely védte, Molnárnak ziccerben kicsúszott a kezéből a labda, Steinmetz fölé pattintott, csakúgy, mint Vári. Az utolsó percben Kásás lövését kiütötte a honosított hazai kapus, majd Steinmetz Ádám szerzett labdát, így huszonhat másodperccel a vége előtt visszakerült a labda Madarasékhoz. Az időkérés után előnyt kapott a Vasas, de Varga Tamás elhamarkodottan lőtt, így odalett a Vasas továbbjutása.

Kásás: Tompa emberek

Kásás Zoltán elkeseredetten úgy értékelt, hogy tompa emberek voltak a csapatában, és a hajrábeli védekezési hibák miatt veszítettek. Kovács István elárulta, végig bízott a sikerben és csapatában. Szerinte a küzdeni tudás döntött.

A négyes döntőbe jutott még az orosz Sturm Csehov, a horvát Rijeka és a szerb Herceg Novi.