Dömötör
11 °C
14 °C

Mandula és Kapros is a nyolc között a Római Parton

2004.04.29. 17:27
A két legjobban jegyzett magyar teniszező, Kapros Anikó és Mandula Petra magabiztosan jutott tovább a 110 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna második fordulójából. Előbbi mindössze három, utóbbi öt gémet veszített.
A 110 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna negyedik napján a két legjobban jegyzett magyar játékos egymás után lépett pályára a centerpályán. A negyvennyolcadikként rangsorolt Kapros Anikó kezdett az ausztrál Stosurral, aki kedden nagy csatában, három szettben győzte le Nagy Kyrát.

Kapros ellen azonban már jóval szerényebb ellenállást fejtett ki, a magyar játékos mindössze három gémet engedélyezett számára.(6:2, 6:1) Kapros szervái jobbak voltak, mint két napja, ennek is köszönhette fölényes sikerét. Következő ellenfele a szlovák Benesova lesz.

Mandula Petra kevéssel több időt töltött a pályán, de neki sem forgott veszélyben a győzelme. Az osztrák Meusburger nincs az első kétszázban a világranglistán, így az keltett volna jókora meglepetést, ha megizzasztja a 34. magyart. (Élete legjobb pozíciójában van.) Mandula pillantok alatt elhúzott 3:0-ra az első játszmában, akkor viszont megtorpant, de nem tartott sokáig a hullámvölgy, és 6:4-re hozta a szettet.

A másodikban - csakúgy, mint első ellenfele, Razzano ellen - egyértelműen az ő akarata érvényesült, 6:1-re nyert. Mandula Suchával meccsel a legjobb négy közé jutásért, és ha mindkét magyar nyer, akkor az elődöntőben egymással találkoznak, vagyis mindenképpen lesz magyar a fináléban. Az idei Austral Open harmadik fordulójában már játszottak egymás ellen, akkor Kapros meccslabdát hárítva verte Mandulát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!