Ujvári Eszter olasz kosárbajnok lett

2004.05.07. 16:58
Az olasz női kosárlabda-bajnokság negyedik mérkőzésén a Pool Comense 70-59-re verte a Parmát, ezzel története során tizenötödször szerezte meg a bajnoki címet. A PVSK korábbi irányítója, Ujvári Eszter húsz pontjával vette ki a részét a sikerből.
Ujvári Eszter a nyáron került az olasz bajnokság egyik élcsapatához, a comói Pool Comenséhez. A csapat nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, és siker koronázta próbálkozásait.

Grubint is lefogta az első meccsen

Az alapszakaszban második helyen végző társulat a finálé első mérkőzésén kétpontos idegenbeli diadallal - 58-56 - kezdett, és Ujvári kilenc ponttal dobott. Talán ennél is fontosabb volt, hogy nagyszerűen semlegesítette az Euroliga legjobb dobójátékosának számon tartott Grubint.

A második találkozón hazai környezetben 69-65-re verték riválisukat, a válogatott magyar irányító tizenegy ponttal járult hozzá a sikerhez. Aztán a harmadik összecsapáson kikaptak, de a hazai vereség nem törte össze a csapatot, mert a negyedik meccsen 70-59-re nyertek.

Az All Star csapatba is beválogatták

A sikerből oroszlánrészt vállalt Ujvári, hiszen húsz pontig jutott, és a mezőny legeredményesebb valamint legértékesebb játékosa lett. A comói együttes jövőre így indulhat az Euroliga-sorozatban, és akár korábbi csapatával, a Péccsel is megmérkőzhet.

Ujvári tökéletes szezont hagyott maga mögött, hiszen négy hónapos légióskodása után már beválogatták az All Star csapatba. Mint az Indexnek korábban kifejtette, felszabadulttá vált játéka, és csak azt sajnálja, hogy nem korábban döntött a külföldi szerződés mellett.

Vele kapcsolatos hír még, hogy a szövetségi kapitány, Rátgéber László is meghívta a válogatott keretbe.