Risztov Éva újra ezüstérmes

2004.05.10. 19:19
Risztov Éva ezüstérmet szerzett 400 m vegyesen a madridi úszó Európa-bajnokságon. A legjobb magyar úszónő ismét Klocskovától kapott ki.
Risztov Éva ezüstérmet szerzett 400 m vegyesen a madridi úszó Európa-bajnokságon. A magyar versenyzőnő 4:40.34 perc alatt teljesítette a távot. A győztes az olimpiai bajnok ukrán Jana Klocskova lett 4:38.52-vel. Az első felnőtt világversenyén induló Jakabos Zsuzsanna 4:48.13-mal a negyedik helyen ért célba.

Risztov a második idővel jutott be a döntőbe, így a második helye nem váratlan eredmény. A délelőtti teljesítményén viszont közel két másodpercet javított, ám pechjére ugyanennyivel úszott jobbat Klocskova is. Az ukrán így 2001 óta már sokadik alkalommal győzte le magyar ellenfelét, Risztov szinte mindig mögötte lett második az EB-ken, illetve a vb-k döntőin.

Risztov emellett a kétszáz méteres pillangóúszásban - ezen a távon a lengyel Jedrejczak lesz az ellenfele, akitől a tavalyi vb-n mindössze néhány századdal kapott ki - áll rajthoz valamint a váltóban, a gyorson ezúttal nem versenyez.