Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Cseh László Európa-bajnok

2004.05.11. 19:45
A madridi úszó-Európa-bajnokság második napján Cseh László megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Cseh nem a fő számában, hanem száz háton egy századdal bizonyult jobbnak az osztrák Markus Rogannál.
A madridi úszó-Európa-bajnokság második napján Risztov Éva hétfői négyszáz vegyesen szerzett ezüstérme után Cseh László a százméteres hátúszásban aranyérmet nyert. A tizennyolc éves Cseh jó szereplése prognosztizálható volt a hétfői előfutamok alapján, ahol a legjobb időt úszta, 55.41-gyel.

Negyedik idővel jutott a fináléba

A délutáni középdöntőben azonban ennél gyengébbet teljesített, de így is a negyedik idővel kvalifikálta magát a keddi döntőre.

A fináléban aztán minden várakozást felülmúlva elsőként csapott a célba - erősen kezdett, már a fordulónál is ő érintette elsőként a falat -, a nagy esélyes, és az elődöntőben a legjobb időt produkáló Markus Rogant egy századdal előzte. Időeredménye: 55.26. A harmadik helyen a német Thelöke ért célba.

A rossz benyúlás ellenére nyert

Cseh a tavalyi barcelonai világbajnokságon robbant be a világ élmezőnyébe, amikor a négyszáz méteres vegyesúszásban a második lett az amerikai Michael Phelpst mögött, de ő is a világcsúcson belül úszott. Cseh vegyesen a legfőbb esélyesnek számít.

"Nagyjából ezt vártam" - nyilatkozta sikere után az MTI-nek Cseh. "A fordulóm jobb volt, mint eddig, a végén azonban elmerevedett a lábam, a benyúlásom se sikerült valami jóra, de ezúttal nekem volt szerencsém, hiszen ha egy századnyi előnnyel is, de én nyertem."

Bodor bronzot nyert száz mellen

Cseh sikere mellett a százméteres mellúszásban Bodor Richárd új egyéni csúccsal, 1:01.54-es idővel a harmadik lett. A pécsi versenyző végig harcban volt a jó helyezésekért, végül a bronz kerülhet a nyakába. Az ötven méteres pillangó úszásban Gáspár Zsolt a hatodik helyet csípte el, csakúgy, mint Szepesi Nikolett 200 háton.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.