Emánuel
3 °C
12 °C

Kedvező sorsolás a Roland Garroson

2004.05.21. 18:23
Elkészítették a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójának párosítását, valamennyi magyar legyőzhető ellenfelet kapott. A 29. kiemelt Mandula Petra a selejtőzőből kap ellenfelet, Kapros svájci, Czink spanyol riválissal mérkőzik. A papírforma szerint Kaprosnak a legnehezebb a feladata.
A legjobban jegyzett magyar játékos, a Roland Garroson a 29. helyen kiemelt Mandula Petra a selejtezőből érkező riválissal találkozik, vagyis még az is elképzelhető, hogy a kvalifikáció utolsó köre előtt álló Gubacsi Zsófia ellen lép majd pályára.

Mivel Mandula kiemelt, így legfeljebb a harmadik fordulóban játszhat kiemelt, vagyis hozzá hasonló erősségű játékossal. Mandulának igen fontos a jó szereplés, mert tavaly a nyolcaddöntőig jutott, így sok pontot kell védenie, ha nem akar visszaesni. Mandula az elmúlt két hetet vállsérülése miatt kihagyta, de pillanatnyilag már nem gátolják fájdalmak.

A világranglista 44. helyén rangsorolt Kapros Anikó a 16. kiemelt svájci Patty Schnyderrel találkozik. Schnyder elődöntős volt a szezon első Grand Slam tornáján, Ausztráliában, így nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, de Kapros két éve a jelenleg első helyen kiemelt belga Henint is legyőzte. A svájci teniszező az elmúlt két évben egyaránt a negyedik fordulóban esett ki, a legjobb helyezése a nyolcadik volt a ranglistán.

Várhatóan sokkal egyszerűbb dolga lesz Czink Melindának, aki a 67. helyen áll. Ő a spanyol Virginia Ruano Pascuallal mérkőzik először, aki már túl van pályafutása csúcsán, és jelenleg csak a 88. Élete legjobb eredményét '98-ban érte el Párizsban, akkor két meccset nyert, majd kiesett.

Sem Czinknek, sem Kaprosnak nem kell pontokat védenie, így ha nyernek, mindenképpen javítanak mostani pozíciójukon.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!