Négy arany a kajak-kenu Eb-n

2004.05.22. 15:38
A magyar válogatott összesen négy arany- és egy bronzérmet szerzett a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti 1000 m-es döntői során.
A magyar válogatott összesen négy arany- és egy bronzérmet szerzett a poznani, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti 1000 m-es döntői során.

Kovács Katalin, és a Szabó-Bóta kettős megvédte elsőségét

Győzött és egyben megvédte címét Kovács Katalin (k-1) és a Szabó Szilvia, Bóta Kinga duó (k-2). Szintén elsőként haladt át a célvonalon a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor összeállítású kajaknégyes, és a Hüttner Csaba, Fürdök Gábor, Pulai Imre és Novák Ferenc alkotta kenus kvartett. Előbbi egység ezzel készülhet az athéni játékokra, hiszen a válogatási elvek alapján a csapattagság kiharcolásához az első két hely valamelyikén kellett végeznie az Eb-n. A Dékány Kinga, Faldum Bereniké, Benedek Linda, Móni Katalin összeállítású női kajaknégyes bronzérmes lett.

Csak Kökény szerzett újabb kvótát Athénra

A kajak egyesek között induló Kökény Roland negyedikként zárt, ezzel újabb kvótát szerzett Magyarországnak az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára, és egyben bekerült a magyar ötkarikás együttesbe.

A Kozmann György, Kolonics György kenus duó és a Bauer Márton, Siebel Lajos kajakpáros egyformán ötödik helyen végzett, az utóbbi egység így elszalasztotta, hogy újabb athéni helyet szerezzen.

Az olimpián a nőknél nem rendeznek 1000 méteres versenyeket, az EB-n az 500 méteres döntőkre vasárnap kerül sor.