Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Kirsner: Ha több góllal vezetünk, megnyerjük az olimpiát

2004.05.26. 14:41
Kapcsolódó cikkek (1)
A világbajnoki ezüstérmes és az olimpiára készülődő női kézilabda-válogatott két tagja, Kirsner Erika és Pálinger Katalin volt az Index Törzsasztalának vendége szerda délelőtt. Mindketten elmondták, szeretnének nyerni Athénban, de egy külföldi szerződés nem motiválja őket. A kedvezőnek mondható olimpiai sorsolásnak nem örülnek annyira. Kéziseink egyelőre pihenni szeretnének, mert a felkészülés alatt reggeltől estig, napi nyolc órában edzeniük kell.
A múlt héten befejeződött női kézilabda-bajnokság és a szombati olimpiai eskütétel előtt a női kézilabda válogatott két klasszisa vendégeskedett az Index Törzsasztalában. Az első kérdés azonnal a decemberben hatgólos előnyről elveszített vb-döntő körülményeit firtatta.

Kirsner határozottan kijelentette: "ha sok góllal vezetünk az olimpiai döntőben, akkor megnyerjük." Megjegyezték, külföldre nem szeretnének menni, Pálinger azt sem tartotta kizártnak, hogy szülni fog az olimpia után. A vb-re visszaemlékezve Pálinger elárulta, fantasztikus volt számára, hogy ezrek skandálták a nevét.

Kirsner nem tagadta, élete fájó pontja, hogy négy éve, Sydneyben nem lehetett a csapat tagja, de reméli: a mostani olimpiai szereplés mindenért kárpótolja. Kifejtették, a magyar közvélemény aranycentrikus, de ők akkor sem lennének csalódottak, ha nem sikerül a dobogó tetejére felállniuk, de éremmel térnének haza.

A felkészülésük június 16-án kezdődik, így egyelőre a pihenés teszi ki idejük nagy részét, aztán majd napi nyolc órában az edzések. Magaslaton, a szlovéniai Roglán is készülnek. A sorsolásról elmondták, annyira nem örültek a könnyebb csoportnak, mert az egyenes kiesésben biztosan egy kemény ellenféllel találják szembe magukat. (A magyar csoportban Kína, Brazília, Ukrajna, Görögország kapott helyet, a másik ágon Dánia, Franciaország, Dél-Korea, Spanyolország és Angola játszik.)

Kiderült az is, mindketten babonásak, Kirsner hirtelen számba se tudta venni mennyi mindenre figyel oda egy mérkőzés előtt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.