Kirsner: Ha több góllal vezetünk, megnyerjük az olimpiát

2004.05.26. 14:41
A világbajnoki ezüstérmes és az olimpiára készülődő női kézilabda-válogatott két tagja, Kirsner Erika és Pálinger Katalin volt az Index Törzsasztalának vendége szerda délelőtt. Mindketten elmondták, szeretnének nyerni Athénban, de egy külföldi szerződés nem motiválja őket. A kedvezőnek mondható olimpiai sorsolásnak nem örülnek annyira. Kéziseink egyelőre pihenni szeretnének, mert a felkészülés alatt reggeltől estig, napi nyolc órában edzeniük kell.
A múlt héten befejeződött női kézilabda-bajnokság és a szombati olimpiai eskütétel előtt a női kézilabda válogatott két klasszisa vendégeskedett az Index Törzsasztalában. Az első kérdés azonnal a decemberben hatgólos előnyről elveszített vb-döntő körülményeit firtatta.

Kirsner határozottan kijelentette: "ha sok góllal vezetünk az olimpiai döntőben, akkor megnyerjük." Megjegyezték, külföldre nem szeretnének menni, Pálinger azt sem tartotta kizártnak, hogy szülni fog az olimpia után. A vb-re visszaemlékezve Pálinger elárulta, fantasztikus volt számára, hogy ezrek skandálták a nevét.

Kirsner nem tagadta, élete fájó pontja, hogy négy éve, Sydneyben nem lehetett a csapat tagja, de reméli: a mostani olimpiai szereplés mindenért kárpótolja. Kifejtették, a magyar közvélemény aranycentrikus, de ők akkor sem lennének csalódottak, ha nem sikerül a dobogó tetejére felállniuk, de éremmel térnének haza.

A felkészülésük június 16-án kezdődik, így egyelőre a pihenés teszi ki idejük nagy részét, aztán majd napi nyolc órában az edzések. Magaslaton, a szlovéniai Roglán is készülnek. A sorsolásról elmondták, annyira nem örültek a könnyebb csoportnak, mert az egyenes kiesésben biztosan egy kemény ellenféllel találják szembe magukat. (A magyar csoportban Kína, Brazília, Ukrajna, Görögország kapott helyet, a másik ágon Dánia, Franciaország, Dél-Korea, Spanyolország és Angola játszik.)

Kiderült az is, mindketten babonásak, Kirsner hirtelen számba se tudta venni mennyi mindenre figyel oda egy mérkőzés előtt.