A női kézisek is elkezdték az olimpiai felkészülést

2004.06.16. 14:20
A Mocsai Lajos vezetésével olimpiai aranyéremre pályázó női kézilabda-válogatott augusztus 10-ei utazása előtt több felkészülési tornán is részt vesz. Ezeken találkozik többek között az olimpiai címvédő, Eb-aranyérmes Dániával, valamint a világbajnok Franciaországgal is.
Szerdán elkezdte a felkészülést az olimpiára készülő női kézilabda-válogatott. A 20 főre duzzadt keret Tatán lesz a hét végéig, majd a szlovéniai Roglába utazik, és július 2-ig ott tartózkodik. Később újabb egy hétig Tata, majd Debrecen lesz a központ. Mocsai Lajos együttese július 15-én a hajdúsági városban - a decemberi hazai rendezésű Eb egyik helyszínének tesztelésén -, majd másnap Nyíradonyban megmérkőzik a svéd válogatottal.

Felkészülés az olimpiai és a világbajnokkal

Július 18. és 26. között Franciaországban készül a gárda. Közben egy nemzetközi tornán vesz részt, amelyen találkozik - sorrendben - az Amerika-bajnok Brazíliával, az ötkarikás címvédő, Eb-aranyérmes Dániával, valamint a világbajnok Franciaországgal.

Augusztus első hetét java részben Hévízen tölti a csapat, és közben 4-én Veszprémben, 5-én pedig - szintén Eb-helyszínen -, a budapesti Papp László Arénában megint a franciák lesznek az ellenfelek. Augusztus 10-én utazik a csapat Athénba, és 12-én még egy felkészülési meccset vív Spanyolország ellen. Az első olimpiai mérkőzésre 15-én kerül sor Kína ellen.

Segítség az Egyesült Államokból

Az Egyesült Államokból kap speciális térdrögzítőt Lovász Zsuzsanna, a válogatott jobbszélsője, és várhatóan másfél-két héten belül már teljes értékű munkát végezhet az olimpiai felkészülésen. Dr. Tállay András csapatorvos az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy Lovász a térdkeresztszalag-sérülés ellenére lassan megkezdheti a rehabilitáció utáni munkát.

Azonban bármikor történhet nagyobb baj is, s Mocsai Lajos szövetségi kapitány ezért számít a szintén térdműtét, valamint szülés után visszatérő Balogh Beatrixra, aki elhagyta a Hypo Niederösterreichet és a székesfehérvári Cornexi-Alcoához írt alá.

A női kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok:
Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC), Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa)

Mezőnyjátékosok:
Bohus Beáta, Ferling Bernadett, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Lovász Zsuzsanna, Nagy Ivett, Pigniczki Krisztina, Radulovics Bojana (Dunaferr), Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya (Győri Graboplast ETO KC), Kirsner Erika, Tóth Tímea (Ferencváros), Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa), Farkas Ágnes (Alborg), Siti Eszter (FC Köbenhavn), Szrnka Hortenzia (Frankfurter HC), Szűcs Gabriella (Debrecen)